16 / 05 / 2024

babamın evini satın alabilir miyim

babamın evini satın alabilir miyim

Taşınmaz mal tapu devri aile içinde de yapılabiliyor. Peki, aile içinde yapılan mesken tapu devir işlemlerinde alıcı kredi kullanabilir mi? Siz de "Babamın evini kredi ile satın alabilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Mert Başaran: Vatandaşlığı alan 3 yıl sonra evini satıyor, vatandaşlık yanına bonus kalıyor! 

Ekonomist Mert Başaran, ülkemizdeki yabancıların vatandaşlık alabilmek için konut satın aldıklarını ve süresi dolunca da konutları sattıklarını belirterek ''vatandaşlık yanına bonus kalıyor'' ifadesini kullandı.

Konut fiyatları düşecek! Analist rakam vererek tek tek açıkladı: Evi satıp bankaya para koyma yarışı başlayacak!

Analist Türker Açıkgöz, konut fiyatları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve fiyatların düşeceğini, evini satıp bankaya para koyma yarışının başlayacağını söyledi. İşte o açıklama...

Kiracı bir odayı beş kişiye kiraladı! Ev sahibi çareyi evi satmakta buldu!

Avcılarda bir kiracı evin bir odasını 5 kişiye kiraladı.  Evinin son halini gören ve bu şekilde kiraya verildiğini öğrenen ev sahibi ise çareyi evini satışa çıkarmakta buldu.

O ünlü isim evini tam 107 milyon dolara satışa çıkardı!

Paparazzilerin ilgisinden bunalan George Clooney, sonunda evini satışa çıkardı. Ünlü isim, 2002 yılında Heinz Ailesi’nden 10 milyon dolara satın aldığı, Como Gölü'ndeki evini tam 107 milyon dolara satışa çıkardı. 

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Türkiye’de yaşanan fiyat artışlarının ev almayı zorlaştırdığını söyleyen Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “Yurt dışından ev almak daha çok tercih edilmeye başladı, bu şekilde yüzde 40 artış var. Küçük çocuğu olanlar ağırlıklı olarak Portekiz’i tercih ediyor.” dedi.

Kiraya yüzde 25 zam sınırı piyasayı hareketlendirdi! Ev sahipleri yüksek kira almak için yeni yollar arıyor! 

Konutunu yeni kiraya verecekler ‘İleride istediğim artışı yapamam’ diyerek zammı yolun başında yapmaya başladı. Boş dairesi olan kimi mülk sahipleri bu dönemde kiraları yükseltti, eski kiracısı olanlar da düşük fiyat sebebiyle evini satışa sundu. 

Babamın üzerine olan tapuyu nasıl alabilirim? Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi?

Miras konusunda kişilerin kafalarını kurcalayan bazı önemli detaylar vardır. İşte miras konusunda vatandaşlar tarafından araştırılan detaylar!

Babamın üzerindeki evi kendi üzerime nasıl alırım? Devredilen hisse geri alınır mı?

Hisseli tapular çoğu zaman hissedarlarının elini kolunu bağlar. Bundan dolayı hisseli tapulara dair vatandaşlar pek çok sorunun yanıtını aramaktadır. İşte detaylar!

Leonardo DiCaprio Los Angeles'taki evini satıyor!

Dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, dört sene önce ünlü şarkıcı Moby'den satın aldığı Los Angeles'taki konutunu kar elde etmeden 4,9 milyon dolara satışa sundu. 1926'da Tudor dönemi mimarisine uygun dizayn edilen konut, bugünün moden mimarisiyle harmanlandı.

Necla Nazır'ın dolandırıcılık davasına takipsizlik kararı!

Oyuncu Necla Nazır geçtiğimiz aylarda Emirgan'daki evini satışa çıkarmıştı. Nazır, emlakçının sahte sözleşme hazırladığını öne sürerek emlakçı hakkında şikayetçi oldu. Fakat sahte bir şekilde hazırlanan belgeler savcılığa teslim edilimeyince dosya kapandı.

Kate Moss Londra'daki evini satıyor!

İngiliz eski top model Kate Moss Londra'daki evini satışa çıkardı. Moss evi için 10 milyon sterlin istiyor. 

Camila Cabello Los Angeles'taki evini satıyor!

Dünyaca ünlü şarkıcı Camila Cabello, Los Angeles'ta bulunan evini 600 bin dolar kar ederek satışa çıkarıyor.

Lionel Messi Miami'deki lüks evini satıyor!

PSG'nin yıldız futbolcusu Lionel Messi Miami'deki lüks evini satışa çıkardı. Messi evi için 7 milyon dolar istiyor.

babamın evini satın alabilir miyim Haberi

babamın evini satın alabilir miyim

Babamın evini kredi ile satın alabilir miyim?

Taşınmaz mal tapu devri aile içinde de yapılabiliyor. Aile içinde yapılan devir işlemleri genellikle satış yerinde hibe ile yapılıyor. Bedelsiz olarak yapılan devirlerde, binde 68,31 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Ancak aile içinde yapılan tüm tapu devirleri bağışlanarak yapılmıyor. Tapu devri bedel karşılığında da yapılabiliyor. Satış olarak yapılan devirlerde taraflar konut kredisi kullanmak da istiyor.


Peki, siz de aile içinde gerçekleştireceğiniz satış için "Babamın evini kredi ile satın alabilir miyim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bankalar, konut kredisi kullandıracağı tüketinin kendi gelir durumunu ve evi araştırır. Olumsuz bir duruma rastlanmaması halinde tüketcinin kredi başvurusu onaylanır.


Ancak, bankalar akraba arasında yapılan devir işlemlerine kredi vermeyebiliyor. Bunun nedeni ise, nakit paraya ihtiyacı olan kimselerin, devir hilesine başvurarak uzun vadede ve...