28 / 08 / 2024

Bartında trafo uygulaması

Bartında trafo uygulaması

Bartın Belediye Balkan Yardımcısı Hüseyin Çetin yaptığı açıklamada kentteki elektrik trafolarının görüntü kirliliği yarattığını belirterek, gerek dış görüntüsü gerekse duvarlarına yapıştırılan ilan ve afişler nedeniyle rahatsızlık oluşturduğunu söyledi.

‘Kiran Garantide’ uygulaması ev sahipleri ile kiracılar arasında köprü olacak!

Kiracıyı ve mülk sahiplerini hukuk platformunda koruyan Türkiye’deki ilk ve tek uygulaması olan ‘Kiran Garantide’ 3 senede Türkiye genelinde 20 bin bayiye ulaşarak ev sahipleri ile kiracılar arasında köprü olacağı kaydedildi. 

Kredi kartıyla taksitli alışveriş bitiyor mu? Ünlü ekonomist işte o tarihi işaret etti

Milyonlarca kişi kredi kartlarında taksit uygulamasıyla ilgili açıklanacak kararı merakla bekliyor. Son günlerde ekonomi dünyasının gündeminde olan konuyla ilgili açıklama ve tarih Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan geldi.

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

Arabulucuda anlaşamayan ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Resmen açıklandı! Dava açmak...

1 Eylül’de başlayan kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk uygulamasına ilk 15 gün içinde 14 binden fazla başvuru geldi. Peki arabulucuda anlaşma yapılamazsa dava açılabiliyor mu? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Arabuluculuk anlaşmazlıkları çözecek mi? 1 Eylül'de resmen başlıyor! 

1 Eylül itibarıyla kira davalarında ‘arabuluculuk’ uygulaması devreye alınıyor. Arabuluculuk anlaşmazlıkları çözecek mi? Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın.

KKM hesaplarında son dakika gelişmesi! Dövizden dönen KKM hesaplarında ‘prim uygulaması’ sona eriyor!

Kur korumalı mevduat hesaplarında önemli bir gelişme yaşandı. Bankacılık çevrelerinde, Merkez Bankası’nın bankalara prim uygulamasına sınırlama yönünde tavsiye verdiği konuşulurken, bazı bankalar dövizden dönen KKM hesaplarına, ‘önden prim’ uygulamasını kaldırdı.

Tarım Kredi sabit fiyat uygulamasında başı çekiyor! Bu uygulama herkes tarafından takdir edildi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketleri, son dönemlerde sabit fiyat uygulamasıyla büyük bir ilgi görmekte. Tarım Kredi Grubu, üreticilerin ve tüketicilerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti..

Ev kiralarında azami yüzde 25 zam uygulaması temmuzda bitiyor! Peki sonra ne olacak?

Kiracı ve konut sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulamasında temmuz ayında bitiyor. Peki, o tarihten sonra süreç nasıl işleyecek? Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adliyesi açılışında konuştu!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adliyesi açılışında konuştu. 2002'de 78 olan ayrı mahkeme sayısının şimdi 363'e çıktığını, 2002'de 569 bin metrekare olan adliyelerin kapalı alanlarının da 6 milyon metrekareye ulaştığını açıkladı.

Elektrik faturalarında yeni tarife uygulaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından, elektrik faturalarında kademeli tarife uygulamasının devreye alınacağı aktarıldı.

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

Bartında trafo uygulaması Haberi

Bartında trafo uygulaması

Bartın Belediyesi, kentle gürümü kirliliyi oluşturan elektrik trafo binaları ile arıtma tesislerine ahşap giydirme yöntemiyle tarihi "Bartın Evi' mimarisi uyguluyor. 


Bartın Belediye Balkan Yardımcısı Hüseyin Çetin AA muhabirine yaptığı açıklamada. kentteki elektrik trafolarının görüntü kirliliği yarattığını belirterek, gerek dış görüntüsü gerekse duvarlarına yapıştırılan ilan ve afişler nedeniyle rahatsızlık oluşturduğunu söyledi. 


Bıı kirliliği ortadan kaldırmak için trafo binalarını kentle özdeşleşen tarihi Bartın evi görünüme getirmek amacıyla çalışma başlattıklarını anlatan Çetin. "Trafo binalarını gerçeğine uygun olarak Bartın Evi haline getirirken yine orijinal olarak özellikle kapı aydınlatmalarında idare ve gaz lambaları kullanıyoruz. İşlemeli pencereleri, el işi perdeleri, dekoratif balkonları, cumbaları ve korkuluklarıyla tarihi ev leri aratmayan bir görünüm kazanmış oluyor" diye konuştu.Çetin, şu ana kadar 5 trafo ile belediyeye ait bir arıtma tesisi binasını...