19 / 05 / 2024

Beton fiyatının geri çekilmesi

Beton fiyatının geri çekilmesi

Sektör temsilcileri, hazır beton fiyatlarının düşürülmesini olumlu karşıladıklarını, ancak fiyatların eski seviyesine çekilmesini, zaten inşaat maliyetinin yüksek olduğunu, konut fiyatlarının artacağını söylediler.

2024’ün geri kalanında en yüksek temettü verecek şirketler açıklandı

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri devam ederken, İş Yatırım, 2024’ün geri kalanında en yüksek temettü verecek şirketleri listeledi. İşte o listedeki 9 şirket, temettü miktarları ve tarihleri…

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

İslam Memiş hem tarih hem rakam verdi ve 'Gram altın geri çekilecek' dedi! Altını olanlar, altın alacaklar hemen bakın!

Altın alacaklar ve altını olan binlerce kişi, gram altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hem tarih hem rakam verdi ve 'Gram altın geri çekilecek' dedi. İşte o kritik açıklama...

Altın gram fiyatı ne kadar? Çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın gram fiyatı yükseliş yönlü hareketlerini sürdürmeye devam ediyor. Ons altın fiyatı hafta içi 2000 dolar psikolojik seviyesine kadar düşmesinden sonra kayıplarını geri almış durumda. Dolar kuru ve ons altın ile yön bulan altın gram fiyatı ise yükselişini güçlendirdiği görüldü.

Tesla 120 bin aracını geri çağırdığını duyurdu...

Tesla birkaç hafta içinde ABD'de ikinci bir geri çağırma işlemi gerçekleştirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi'nin Tesla'nın Otopilot sistemini güvensiz bulması sonucu firma, iki milyon elektrikli aracını geri çağırma kararı aldığını duyurdu. İşte ayrı

Halka arz fiyatının altına düşen şirketler!

Borsa Filozofu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda halka arz fiyatının altına düşen şirketleri açıkladı. İşte halka arz fiyatının altına düşen şirketler...

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdığını duyurdu...

Toyota Motor, park frenindeki montaj hatası ve ön camda su sızdırma nedeninden dolayı 580 binden fazla aracını geri çağırdığını açıkladı. Yapılan açıklama ve haberin detayları...

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesindeki beton fırsatçıları geri adım attı!

Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesindeki fahiş beton fiyatları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki beton fırsatçılarının geri adım attığını söyledi.

Kia Sorento’nun yeni fiyatı açıklandı! Sorento’nun yeni fiyatını görenler resmen şoke oldu!

Tüm modellerinin güncel fiyat listesini tek tek paylaşan Kia, son olarak, Sorento modelinin de yeni fiyatını paylaştı. Sorento’nun güncel fiyat listesine bakıldığında Kia’nın bu modele zam yapmadığı görüldü.

Üretici, pamuktaki fiyatın gözden geçirilmesini bekliyor!

Çukobirlik'in 18,5 lira olarak belirlediği kütlü pamuk alım fiyatına sektörden eleştiri yükseldi. Üretici temsilcileri, sürdürülebilir bir üretim için kilogram başına fiyatın en az 29.34 lira olması gerektiğini belirtti. Mevcut fiyatlarla üretiminin artırılmasının mümkün olmadığını vurguladılar.

Carrefoursa'dan dev kampanya! 300 adet ürünün fiyatını resmen sabitledi! İşte Eylül 2023 fiyat listesi

Carrefoursa Eylül ayına özel 300 adet ürünün fiyatını sabitlediğini duyurdu. Kampanya 30 Eylül tarihine kadar devam edecek. İşte detaylar...

Skoda Scala’ya eylül ayı kapsamında tam 30 bin TL zam geldi! Scala’nın yeni fiyatını görenler neye uğradığını şaşırdı!

Skoda, her ay olduğu gibi eylül ayında da tüm modellerinin fiyatını bir bir güncelledi. Revize edilen fiyatlara bakıldığında Scala modeline tam 30 bin TL zam geldiği görüldü.

BMW İ7’ye bu ay tamı tamına 248 bin 800 TL zam geldi! BMW İ7’nin yeni fiyatını görenler resmen şoke oldu!

BMW’den İ7 modeline ağustos ayında tamı tamına 248 bin 800 TL’lik astronomik bir zam geldi. Gelen zammın ardından BMW İ7’nin yeni fiyatını merak edenler BMW’nin resmi internet sitesini ziyaret etmeye başladı.

Beton fiyatının geri çekilmesi Haberi

Beton fiyatının geri çekilmesi

Konuyu Ege Haber Gazetesine değerlendiren İzmir Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail Kahraman, Ege Koop, Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve Batı Anadolu Yapı Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Halil Kurt, zammın bir kısmının geriye çekilmesi olumlu olduğunu söyledi. Ama hazır beton fiyatının eski fiyatına geri çekilmesi zor durumda olan inşaat sektörü için daha mantıklı olurdu şeklinde görüş bildirdiler. 


ÖRGÜTLENMELİLER 

Ege Kooperatif Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Bu tür sorunların olmaması için üreticinin ve tüketicinin örgütlenmesi ile iki tane inşaat firmasının bir araya gelip istediği kararların önüne geçmeyi başarabilmelidirler. Rekabet kurumunun cezalarının caydırıcı olduğunu düşünmüyorum. Bundan önceki verdiği kararlar bize bunu gösteriyordu. Ancak Torbalı'daki bazı müteahhitlerin beton dökmeme kararı alması ve sonrasında yapılan zammı Rekabet Kurumu'na götürmeleri çok isabetli bir karar oldu. 

Neticede zammın tamamını geri çektirmeseler...