05 / 05 / 2024

Bina deprem analizi

Bina deprem analizi

Oturdukları binanın olası depremlere karşı dayanıklılığını ölçtürmek ya da deprem sırasında binanın alabileceği hasarı öğrenmek isteyen bina sakinleri, site ya da bina yöneticisinden bu analizin yapılmasını isteyebilir.

Bina deprem analizi nedir?

Bina deprem analizi nedir? Bina deprem analizini kimler yapar? Bina deprem analizi nasıl yapılır? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Şener Üşümezsoy'dan korkutan deprem analizi! İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu. Üşümezsoy, iki fay birden kırılırsa 7 şiddetinde deprem olacak.

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde can kaybı yaratacak bina sayısının 90 bin olduğunu açıklayarak, çözüm önerilerini sıraladı.  

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Bakan Kurum: Sadece bina inşaa etmeyeceğiz! Bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız

Bakan Murat Kurum, "Deprem bölgesinde sadece bina inşa etmeyeceğiz" dedi ve ekledi: "O şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları yapacağız. Tarihi, sanatı, kültürü ve doğasıyla bu coğrafyayı tekrardan ayağa kaldıracağız."

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

BBC'den dikkat çeken deprem analizi: Kenti hazırlamak için yarış başladı!

Türkiye'de tam 11 şehri vuran ve binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan yıkıcı depremlerden sonra dünya basını da olası Marmara depremini konuşmaya başladı... 'İstanbul büyük bir depreme hazır mı?' sorusuna cevap arayan BBC'den dikkat çeken bir analiz geldi. İşte detaylar...

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Bina deprem analizi Haberi

Bina deprem analizi

Yeni bir konut alırken veya kiralarken eskiden evin konumu, oda sayısı, sahip olduğu sosyal olanaklar, toplu ulaşıma yakınlığı gibi kriterler önem taşırken, artık binanın depreme dayanıklı olması tüm bu kriterlerin başında  bulunuyor.

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek’e göre, oturdukları binanın olası depremlere karşı dayanıklılığını ölçtürmek ya da deprem sırasında binanın alabileceği hasarı öğrenmek isteyen bina sakinleri, site ya da bina yöneticisinden bu analizin yapılmasını isteyebilir.

Günümüzde artık binanın Deprem Yönetmenliği’ne uygun yapılıp yapılmadığı, zemin etüt raporu, dış görünümdeki çatlaklar, kolon ve kirişlerdeki değişimler gibi konuların sorgulanıp incelenmeye başlandığını dile getiren  Av.Elvan Kakıcı Şimşek, “Konut, 1999’dan önce yapıldıysa risk her zaman vardır” şeklinde konuştu ve vatandaşları kişisel hakları konusunda şu şekilde bilgilendirdi:


Binada bu belirtilere dikkat

"Yaşadığınız konut projesiz...