28 / 04 / 2024

Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur

Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur

Miras kalan tarımsal arazinin devir işlemlerinin tamamlanmaması durumunda, bu yerlerin istemde bulunan ehil mirasçıya devri kararı alınabiliyor. Peki, ehil mirasçılar kimdir? Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur?

Birden fazla ehil mirasçı olursa ne olur?

Ehil mirasçı, Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle bu Yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçıya deniyor. Peki, birden fazla ehil mirasçı olursa ne olur?

Birden fazla evi olanlara kötü haber!

Birden fazla konutu olanlara kötü haber geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Merkez Bankası, birden çok evi olanlara ilave vergi, kiradan geçinenlere de ‘şirket’ alternatifi istedi.

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Emekliye 5 bin lirada tüm ayrıntılar belli oldu! Birden fazla emekli aylığı alanlara daha az ikramiye verilecek

Emekliler için verilmesi planlanan emekli ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı gündemde yer almaya devam ediyor. Birden fazla emekli maaşı alanlara ikramiye daha az verilecek.

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

Müjde! Müjde! Müjde! SGK'ya yapılacak başvuru ile birden fazla emekli maaşı alabilirsiniz!

Tek bir dilekçeyle SGK'ya başvurarak, birden fazla emekli maaşını aynı anda almanız mümkündür. İşte ayrıntılar...

Birden fazla emekli maaşı alınabilir mi? Kimler birden fazla maaş alabiliyor? Hemen siz de bu şartlara bakın!

Birden fazla emekli maaşı alınabilir mi? Kimler birden fazla maaş alabiliyor? Hemen siz de bu şartlara bakın!

4A, 4B, 4C emekli bu detaya dikkat! Koşullara uyanlara birden fazla maaş

SGK’ya başvuran ve dilekçesi onaylanan kişilere 2 veya 3 maaş birden veriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağladığı imkanlardan birisi, bazı şartları taşıyan vatandaşlara toplam 3 maaş bağlanıyor. İşte tüm detaylar...

Birden fazla işte çalışanlar hemen bakın! Kazançlarınızda vergi detayı...

Artık pek çok insan boş zamanını değerlendirmek, hobisinden gelir sağlamak veya daha fazla kazanç elde etmek amacıyla birden fazla işte çalışıyor. Fakat birden fazla işte çalışanlar için önemli bir detay gündeme geldi. İşte gelir vergisi ile ilgili o detay...

Şantiye şefleri birden fazla inşaatta çalışabilir mi? 

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası’nda bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, şantiye şeflerinin birden fazla inşaat alanında çalışamayacağını dile getirdi. 

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işlerine vergi düzenlemesi!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükelleflere, bu işleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen hak ediş ödemeleri üzerinden gerçekleştirilen gelir veya kurumlar vergisi kesintisi oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e çıktı.

Birden fazla gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı'na gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık hakkı ile ilgili duyuru yaptı. Peki birden fazla gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilecek mi?

Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur Haberi

Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur

Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur?

Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Mirasçılar tarafından tarımsal arazilere ilişkin mülkiyet devirlerinin bir yıl içinde tamamlanmaması ve yetkili sulh hukuk mahkemesi nezdinde dava açılmaması durumunda, Bakanlık tarafından mirasçılara Kanun hükümlerinin uygulanması için üç aylık süre veriliyor.


Bu süre sonunda da devir işlemlerinin tamamlanmaması durumunda, Bakanlık resen veya bildirim üzerine bu yerlerin istemde bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla teklifi veren istekli mirasçıya devri, aksi hâlde üçüncü kişilere satılması için ilgili sulh hukuk mahkemesi nezdinde dava açabilir.


Miras kalan tarımsal arazinin devir işlemlerinin tamamlanmaması durumunda, Bakanlık resen veya bildirim üzerine bu yerlerin istemde bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla teklifi veren istekli...