08 / 07 / 2024

Birden fazla işveren olması halinde risk analizi

Birden fazla işveren olması halinde risk analizi

Birden fazla işveren olması durumunda risk değerlendirmesi çalışmaları nasıl yapılıyor? Risk değerlendirmesi çalışmaları ayrı ayrı mı yapılıyor yoksa yine tek bir risk değerlendirmesi mi hazırlanıyor?

Birden fazla evi olanlara ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak Birden fazla evi olanlara getirilmesi planlanan ek vergi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı geldi: Deprem üreten birden fazla fay var!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Merzifon için deprem uyarısı yaparak, deprem üreten birden fazla fay olduğunu söyledi.

Konutla ilgili yeni düzenlemelere uzmanından tavsiye: Krediler değişken olmalı!

Konut piyasasıyla ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Evin rayiç bedeli ile satılması ve birden fazla evi olanlara ek vergi getirilmesi gibi düzenlemeler gündeme gelirken, uzman isim Murat Ali Calman bunlara ek olarak ' krediler değişken olmalı' tavsiyesinde bulundu.

Birden fazla konutu olanlara ağır vergiler geliyor! Bu uygulama sektörü nasıl etkileyecek? Tebernüş Kireçci açıkladı!

TCMB, birden fazla konuta sahip olanlara yönelik kademeli ilave vergi getirilmesini önerdi. Peki bu uygulama ile konut piyasasını neler bekliyor?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yeni uygulama sonrası olacakları değerlendirdi. İşte o açıklama...

Evini 5 seneden sonra satana yüzde 40’a varan, birden fazla konutu olana katlamalı vergi geliyor!

Evini 5 seneden sonra satanlara yüzde 40’a varan oranlarda vergi gelebileceği belirtilirken, ayrıca 2 ve daha fazla evi olanların Emlak Vergisi de katlanabilir. 

Yatırımcılar dikkat! İşte en fazla temettü veren 11 şirket!

Borsa İstanbul'da sert rüzgarlar eserken temettü veren şirketler de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. İşte en fazla temettü veren 11 şirket...

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

En fazla promosyon veren bankalar!  Ziraat bankası promosyon 2024 ne kadar? İş Bankası promosyonu kaç lira? 

Milyonlarca emekli en fazla promosyon veren bankaları araştırıyor. Emeklilere ek gelir kaynağı sağlayan promosyon ödemeleri gündemden düşmüyor. En fazla promosyon veren bankalar!  Ziraat bankası promosyon 2024 ne kadar? İş Bankası promosyonu kaç lira? 

Birden fazla konutu olanlara ek vergi uygulaması kolay değil!

Birden fazla konutu olanlara ek vergi X sosyal medya hesabından birden fazla konutu olanlara ek vergi uygulamasını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Birden fazla evi olanlara kötü haber!

Birden fazla konutu olanlara kötü haber geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Merkez Bankası, birden çok evi olanlara ilave vergi, kiradan geçinenlere de ‘şirket’ alternatifi istedi.

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Yılda birden çok temettü veren hisseler!

Borsa Filozofu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yılda birden çok temettü veren hisseleri paylaştı. İşte o hisseler...

Birden fazla işveren olması halinde risk analizi Haberi

Birden fazla işveren olması halinde risk analizi

Birden fazla işveren olması durumunda risk değerlendirmesi çalışmaları!

Risk değerlendirme çalışmaları, işyerinde muhtemel riskleri belirlemek ve bu riskler için önceden alınması gereken önlemleri belirleyip uygulamak için yapılıyor.


İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre işçi çalıştıran tüm işyerlerinde yapılması zorunlu olan bu risk değerlendirme çalışmaları; işyerinde birden fazla işveren olması durumunda nasıl yürütülüyor?


İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre, birden fazla işveren olması durumunda risk değerlendirmesi çalışmaları ayrı ayrı yapılıyor. Söz konusu yönetmelik hükümleri aşağıda sıralanıyor:


MADDE 14 – 

(1) Aynı çalışma alanını birden fazla işverenin paylaşması durumunda, yürütülen işler için diğer işverenlerin yürüttüğü işler de göz önünde bulundurularak ayrı ayrı risk değerlendirmesi gerçekleştirilir. İşverenler, risk değerlendirmesi çalışmalarını, koordinasyon içinde yürütür, birbirlerini ve çalışan temsilcilerini tespit edilen riskler konusunda bilgilendirir.


(2) Birden fazla işyerinin...