06 / 05 / 2024

birden fazla nüshalı sözleşmelerde damga vergisi

birden fazla nüshalı sözleşmelerde damga vergisi

488 sayılı Kanunun (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar Damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, sözleşme iki nüsha halinde düzenlenirse ne olur? İki nüsha sözleşmelerde damga vergisi nasıl ödenir?

Birden fazla konutu olanlara ek vergi uygulaması kolay değil!

Birden fazla konutu olanlara ek vergi X sosyal medya hesabından birden fazla konutu olanlara ek vergi uygulamasını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Birden fazla evi olanlara kötü haber!

Birden fazla konutu olanlara kötü haber geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Merkez Bankası, birden çok evi olanlara ilave vergi, kiradan geçinenlere de ‘şirket’ alternatifi istedi.

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Hatay'da depremde 81 kişinin yaşamını yitirdiği binada 'özensiz işçilik' tespit edildi!

Hatay'da 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremde Gökkuşağı Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin 6'sı tutuklu biri firari 7 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 sene 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Emekliye 5 bin lirada tüm ayrıntılar belli oldu! Birden fazla emekli aylığı alanlara daha az ikramiye verilecek

Emekliler için verilmesi planlanan emekli ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı gündemde yer almaya devam ediyor. Birden fazla emekli maaşı alanlara ikramiye daha az verilecek.

İŞKUR iş ilanlarını duyurdu

Kamu kuruluşları ve kamu kurumları, birden fazla farklı pozisyon için memur arayışlarına başladı. İş arayanlar için İŞKUR ve diğer iş ilanı platformları üzerinde yayınlanan ilanlar, ilkokul, lise, ön lisans ve lisans mezunlarına yönelik kariyer fırsatlarını sunuyor. İşte iş ilanlarının detayları...

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

birden fazla nüshalı sözleşmelerde damga vergisi Haberi

birden fazla nüshalı sözleşmelerde damga vergisi

İki nüsha sözleşmelerde damga vergisi nasıl ödenir?

488 sayılı Kanunun (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar Damga vergisine tabi tutuluyor. Bu kanundaki kağıtlar terimi, yazılıp imzalamak veya imza yerine geçen bir işaret konmak suretiyle düzenlenen ve herhangi bir hususu ispat veya belli etmek için ibraz edilebilecek olan belgeler ile elektronik imza kullanılmak suretiyle manyetik ortamda ve elektronik veri şeklinde oluşturulan belgeleri ifade ediyor.


Peki, sözleşme iki nüsha halinde düzenlenirse ne olur? İki nüsha sözleşmelerde damga vergisi nasıl ödenir?


Damga vergisi kanunu 5. madde gereğince; Kağıtların bir nüshadan fazla düzenlenmesi halinde diğer ifade ile sözleşmenin bir nüshadan fazla düzenlenmiş olması halinde her bir nüsha için ayrı ayrı aynı miktar ve nispette Damga Vergisi ödenmesi gerekiyor.


Bir kağıtta birden fazla akit ve işlem bulunması:

Madde 6 –...