04 / 05 / 2024

Bireysel konut fonu

Bireysel konut fonu

Cari açığın ilacı tasarrufların artırılması çalışmaları kapsamında yeni ürünler gündeme geliyor. Buna örnek olarak eğitim ve konut fonları gösteriliyor. Yurtdışında bulunan bu fonlar eğitim ve konut hedefiyle tasarruf sağlıyor...

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Konut kredilerindeki büyüme ekim ayından beri resmen durdu!

Bireysel kredilere ilişkin sıkı makro ihtiyati tedbirler konut kredilerinde büyümenin durmasına sebep oldu. Bu durum Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) paylaşılan konut satış verilerine de yansıdı.

Bireysel emeklilik sistemi (BES) yenilikleri: Birikimlerin yarısı ne zaman çekilebilir? 

Resmi Gazete, bireysel emeklilik sistemine getirilen yeni düzenlemeleri yayınladı. Bu değişikliklerle katılımcılar evlenme, konut satın alma ya da afet gibi özel durumlar karşısında birikimlerinden kısmen yararlanabilecekler. Muhammet Bayram, konu ile ilgili ayrıntılara değindi.

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

Konut almak isteyenlere yeni gelir kapısı aralandı! BES birikimlerin yüzde 50'si sözleşme sonlandırılmadan verilecek! 

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem start aldı. Bu kapsamda BES'te sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, doğal afet, evlenme ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek. İşte detaylar...

Konut kredisi faizleri 40 ayın zirvesini gördü! 3.15 puan yükseldi!

Ekonomi yönetiminin aldığı makroihtiyati önlemler ve düşük faiz politikası ticari kredi faizlerinde gözle görülür bir etkiye neden olsa da bireysel kredi faiz oranlarında aynı durum söz konusu olmadı. Özellikle konut kredisi faizinde ise son 40 ayın zirvesi resmen görüldü. İşte ayrıntılar...

Ev almak isteyenlere müjde! BES katılımcısı konut sahibi olacak!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarının konut sahibi olmalarını teşvik etmek için Konut BES uygulamasının planlandığını duyurdu! İşte tüm detaylarlar...

IMF’den konut piyasası için uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) hafta içi yayınlanan bir raporunda hisse senedi ve konut piyasası için satışın büyük risk oluşturduğunu dile getirdi. 

Kovid-19 konut kredisi kullanımını nasıl etkiledi?

Yüksek seyreden kredi faiz oranlarına ve kredi taksitlerine getirilen sınırlamaya karşın bireysel kredilerde hızlı artış devam ediyor. Peki konut kredisi kullanımı ne oldu? İşte ayrıntılar...

TMSF, 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 21 faizsiz konut şirketi için tasfiyeyi başlatıyor...

Bireysel konut fonu Haberi

Bireysel konut fonu

Cari açığın ilacı tasarrufların artırılması çalışmaları kapsamında yeni ürünler gündeme geliyor. Buna örnek olarak eğitim ve konut fonları gösteriliyor. Yurtdışında bulunan bu fonlar eğitim ve konut hedefiyle tasarruf sağlıyor.


Son yıllarda özellikle Bireysel emeklilik fonlarıyla ivme kazanan portföy yönetim sektöründe, önümüzdeki yıl eğitim ve konut  fonlarının gündeme gelmesi bekleniyor. Bu fonların özellikle yüzde 12’lere gerileyen ve cari açığın ilacı olan tasarruf oranlarını yukarı çekebileceği belirtiliyor.

Türkiye’de portföy yönetim sektörünün varlıkları 73 milyar TL’lik büyüklüğe ulaştı. Bunun 32 milyar TL’si bireysel emeklilik fonlarında, 41 milyar TL’si ise yatırım fonları ve özel portföy yönetiminde bulunuyor.

Portföy yönetim sektörünün yaklaşık 7 milyon yatırımcıya hitap ettiğine dikkati çeken Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı ve Ak Portföy Genel Müdürü Alp Keler, sektörün GSYH’ya oranının yüzde...