02 / 10 / 2024

borçları yüzünden intihar eden müteahhit

borçları yüzünden intihar eden müteahhit

Adana'da borçları yüzünden bunalıma girdiği belirtilen müteahhit ve otel sahibi Dilaver Ş. intihar etti.

Konut kredisi çekenler dikkat! Bu yöntemle borçlarınız güvence altında olacak!

Kullandıkları konut kredisinden doğan borçlarını güvence altına almak ve daha az faiz ödemek isteyenler, Kredi Hayat Sigortası yaptırıyor. Bu yöntem sayesinde krediden doğan borçlar güvence altına alınıyor.

Kiracıların sözleşme ihlaline, imza inkarı ve benzeri yalanlarla ev sahibini mağdur etmesine neden göz yumuluyor? 

Yüzde 25 zam sınırı sona erdi ancak, rayiçlerden çok düşük kiralar almak zorunda kalan ev sahiplerinin mağduriyetleri çözülmedi. Mağdur ev sahipleri, sorunlarına çözüm beklerken; kiracıları yüzünden yaşadıkları mağduriyetler sebebiyle de tepkilerini dile getiriyor.

İcra takibine alınan bireysel kredi ve kredi kartı borçları 30 milyar 514 milyon TL arttı!

Kredi kartlarında ödenmeyen borçlar bir senede yüzde 245, ihtiyaç kredisinde ise yüzde 59,9 oranında artarken, icra takibine alınan bireysel kredi ve kredi kartı borçları yılbaşından bu yana 30 milyar 514 milyon TL artış gösterdi.

Kiracı ve ev sahiplerinin korkusu: Kiracı ev hayali kuramıyor, ev sahibi evini kaybetme kabusu görüyor!

Ülke genelinde barınma sorunu, hem bir konuta sahip olamama hem de son yıllardaki yüksek kira artışları yüzünden giderek ciddi bir sosyal sorun haline geldi. Kiracılar ev hayali kuramazken, ev sahibi evini kaybetme kabusu görüyor.

Ev sahibinden fırsatçı emlakçıya tokat gibi kira yanıtı: Sizin gibi emlakçılar yüzünden kiralar tavan yaptı!

Başkent Ankara'da ilana koyduğu ev için arayan ve yüksek fiyatla kiraya verebileceğini söyleyen ev sahibini şikayet eden ev sahibi, emlakçı ile yazışmalarını paylaştı. 

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'ye 585 milyon dolar para cezası uygulanacak!

Çin'de ödeyemediği borçlar yüzünden tasfiyesine karar verilen Evergrande'nin ana iştiraki gayrımenkul şirketi, mali usulsüzlükler sebebi ile 4,16 milyar yuan (yaklaşık 585 milyon dolar) para cezasına çarptırıldığı kaydedildi. 

Satılık konut ilanlarının arka yüzü! Gerçek düşüş daha sert! İstanbul'da ev fiyatları dolar bazında yüzde 20 düştü!

Sahibinden.com'daki verilere göre İstanbul genelinde satılık ev fiyatlarının dolar bazında yüzde 20 düştüğünü söyleyen yatırımcı Bora Özkent, ilan fiyatlarının arka yüzünden bahsederek gerçek düşüşün daha sert olduğunu açıkladı.

İskan yüzünden anlaşamayan arsa sahibi emekli polis ile müteahhit tartıştı: Müteahhit hayatını kaybetti! 

Ankara'da arsa sahibi emekli polis ile müteahhit arasında iskan yüzünden çıkan kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. İşte detaylar...

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülkün banka icraları yüzünden satıldığını gündeme getirdi. İşte Sarı'nın o açıklamaları...

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...

Kira artışları sahafları da vurdu: Kimi kepenk indiriyor, kimileri kafeye dönüşüyor! 

Sahaflar, öğrenci semtlerinde bile fahiş kiralar ve internet satışları yüzünden güçlükle ayakta durmaya çalışıyor. Kimi sahaflar yüksek maliyetler yüzünden kepenk indirirken, kimi kitapçı dükkanlarına çok satan ürünlerden getirmeye başladı, kimileri de kafe oldu. İşte ayrıntılar..

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…

borçları yüzünden intihar eden müteahhit Haberi

borçları yüzünden intihar eden müteahhit

Adana'da borçları yüzünden bunalıma girdiği belirtilen müteahhit ve otel sahibi Dilaver Ş. (55), kendisini tabancayla başından vurarak yaşamına son verdi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, olay, Adana'nın Seyhan ilçesinde 64009 Sokak'taki inşaat firmasının bürosunda meydana geldi. Piyasaya yüklü miktarda borcu olması sebebiyle bunalıma girdiği iddia edilen müteahhit ve otel sahibi Dilaver Ş., kendisini tabancayla başından vurdu. Yapılan ihbarla olay yerine gelen sağlık ekipleri, Dilaver Ş.'nin yaşamını yitirdiğini belirledi, Dilaver Ş.'nin yakınları sinir krizi geçirdi. Fenalaşan bir gence ise sağlık ekipleri müdahale etti. Çevrede yer alan apartmanlarda oturan vatandaşlar çalışmaları evlerinin pencerelerinden izledi.  Müteahhit Dilaver Ş.'nin cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na...