02 / 05 / 2024

bursa batı sektörü

bursa batı sektörü

Bursa yeni kent projeleriyle batı yönlü büyüyor. İstanbul odaklı projeleri inceleyen yatırımcılar ikinci adres olarak Bursa'yı tercih etmeye başladı.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu!

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası UR-GE projesi çerçevesinde ilk yurt dışı iş gezisi organizasyonunu Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirdi. 

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

İnşaat sektöründeki kriz emlak piyasasını nasıl etkiledi? 

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde inşaat sektörünü kaleme aldı. 

İnşaat sektörünü kolaylaştıracak yazılım!

Bursa'da iş takibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan yazılım İmperium ile inşaat sektöründeki yönetim süreçlerinin tümü gerçek zamanlı olarak sisteme girilip, raporlanabiliyor.

Özer Matlı: Kredi destek paketi inşaat sektörünü harekete geçirecek!

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Kredi destek paketi inşaat sektöründen turizme, otomotivden mobilyaya kadar birçok sektörü harekete geçirecek" dedi.

Çimento sektörü ihracata yöneldi!

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, iç pazarda yaşanan daralma sonucunda sektörün ihracatta faaliyet göstereceğini açıkladı. Nemli, Bursa Çimento olarak yeni pazarların da etkisiyle ihracat oranlarını yüzde 10’un üzerine çıkacağını ifade etti.

İMSİAD derneğinde inşaat sektörü gelişmeleri masaya yatırıldı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) üyeleri İMSİAD dernek merkezinde gerçekleştirilen buluşmada, inşaat sektöründe yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi...

İMSİAD ve RUMELİSİAD inşaat sektörünün geleceğini fuarda ağırladı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin inşaat sektörünün geleceği olan Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini 17. Bursa Yapı ve 4. Rising City Gayrimenkul fuarlarında ağırladı.

bursa batı sektörü Haberi

bursa batı sektörü

Yeni otobanın yapılması, İzmit Körfezi köprü inşaatı, Mudanya bölgesindeki bazı imar hareketleri emlak piyasasına da canlılık getirdi. ERA Türkiye Gayrimenkul Hizmetleri Satış ve Franchising Geliştirme Direktörü Kadir Tümen, Bursa'nın Türkiye'nin en iyi ve nitelikli gelişen bölgelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Karacabey'e doğru giden genişleme söz konusu. Kişi başına düşen gelir de çok yüksek. Özellikle yüksek hızlı tren projesi, denizle ulaşımın kolay olması, otoyol ve Helitaksi gibi projelerin olması Bursa'yı çok cazip bir hale getiriyor" diyor. 


ŞEHRİN BATISI GELİŞİYOR 


Türkiye'nin temel problemlerinden birinin nitelikli gayrimenkul üretimi ve kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Tümen, "Bursa bu anlamda handikaplar yaşıyor, ancak çok büyük avantajları da var. Çünkü kent merkezinde kentsel dönüşümle ilgili bazı yapılması gereken şeyler var. Özellikle şehrin batı kısmı çok hızlı gelişiyor....