03 / 05 / 2024

bursa kat artışı

bursa kat artışı

Bursa Büyükşehir Belediyesi,  İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yaptığı aramalarda yaklaşık 405 bin binada kat artışı belirledi.

Dolar 22 yılda 20 kat arttı! 

Ülkemizde enflasyonda yaşanan yükselişle birlikte fiyatlar katlanarak artarken, maaşlar da reel bazda azalma gösterdi.  2002 yılında 1.61 Türk Lirası şeklinde olan dolar, 22 senede 20 kat artış göstererek, 32.5 Türk Lirası'na ulaşırken, Euro ise söz konusu bu dönemde 1.66 Türk Lirası'ndan 34.9 Türk

İzmirli depremzedelere emsal artışı şoku! Mahkeme iptal etti: Neler olacak?

Kentsel dönüşüme ve İzBB’nin depremzedeler için verdiği emsal kat artışı kararının mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından neler olacağı merak konusu oldu. Konuyu avukat Senem Kiraz açıkladı. İşte ayrıntılar...

Karavana talep 4 kat arttı, karavan üreticiler 1 yıl sonra gün vermeye başladı!

Karavana olan talep geçen senelere göre 4 kat artış gösterince karavan üreticileri de bu taleplere yetişemez oldu. Karavan üreticileri de ancak 1 sene sonraya gün vermeye başladı. 

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Avcıl: İnşaat maliyetlerinin 4 kat artacağını biz de ön göremedik!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi, Osman Avcıl yaptığı açıklamada "İnşaat maliyetlerin en fazla iki kat artacağını düşünüyorduk fakat 4 kat artışı öngöremedik" diye konuştu.

Deprem bölgesine inşa edilen konutlar, Bitlis'teki yapı malzemesi üretimini 2,5 kat artırdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma yol açtığı illerde binlerce deprem konutunun yapılması, Bitlis'teki bims (yapı malzemesi) üretimini 2,5 kat artırdı.

2024 zamlarla geliyor! ÖTV'ye 3 kat artış

TBMM’ye sunulan bütçe teklifinde yer alan özel tüketim vergilerindeki beklenti 2023 yılına göre yaklaşık 3 kat yükseldi. Gelecek yıl için ÖTV'den 1 trilyon 409 milyon lira gelir öngörülüyor. En çok artış akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine yapılacak. MTV ve pasaport ücretlerine yapılacak zamlarda d

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

TCMB reeskont kredisi limitini 5 kat artırdı!

İhracatı teşvik eden reeskont kredilerinde Merkez Bankası önemli bir karar aldı. Bu kapsamda, reeskont kredisi limiti 5 kat artırıldı. İşte detaylar...

Zam yağmuru sonrası faturalardaki şikâyetler tam 4 kat arttı!

İnsanları canından bezdiren yüksek elektrik, doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarına ilişkin şikâyetlerde 4 kat artış meydana geldi. Zam yağmuru akaryakıtta da şikâyet rekorunun kırılmasına neden oldu.

Konut firmalarına büyük darbe! Fiyat arttıranların cezası 10 kat arttırılacak!

Orta gelirli için düzenlenen yeni konut kampanyasının finansmanıyla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kampanyadan sonra fiyat artışı yaptığı kanıtlanan firmalara cezalar 10 kat artırılarak uygulanacak. Konut bedelinin en az yüzde 10'u kadar ceza kesilme

Bakan Yanık açıkladı: Tam 11 kat arttırdık!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2002 yılında kamuda çalışan engelli sayısının 5 bin 777 olduğunu, bugün bu sayıyı tam 11 kat artırarak 66 bine yükselttiklerini açıkladı.

bursa kat artışı Haberi

bursa kat artışı

Bursa Büyükşehir Belediyesinin, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için devreye aldığı İnsansız Hava Aracı (İHA), son 6 ayda taradığı 405 bine yakın binada kat artışı belirledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; belediyeden yapılan açıklamada 6 içerisinde İHA ile havadan takip araştırması yapıldığı belirtildi. İHA bu zamanda 104 saat havada kalarak 370 kilometrekare alan tarayıp 113 bin 500 kare fotoğraf çekti.

Ağırlıklı olarak Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerini kapsayan denetimlerde 404 bin 977 bina üzerinde 26 bin 973 kat artışı tespit edildi.

Tespit edilen kat artışların ruhsatlı olup olmadığı belirlenmesi içi çekilen fotoğraflar belediyeye iletildi.

Yapılan taramalar hakkında açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş, birinci derece deprem kuşağında yer alan kentte, özellikle kaçakla mücadele konusunda ciddi çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Bursa'nın,...