04 / 05 / 2024

çelik bina deprem

çelik bina deprem

Türkiye’nin can ve mal kayıpları yaşamaması için güvenli binalar inşa etmesi gerekiyor. Bu noktada en dayanıklı çözümü, esnekliği ve hafifliği ile çelik binalar sunuyor...

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat: 'Çelik dikiş' tekniği deprem testlerini geçti! 

Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin geliştirdiği, betonarme kirişlerin kısa sürede ve düşük maliyetle güçlendirilmesine imkan veren "çelik dikiş" tekniğin, deprem testlerini başarıyla geçti. 

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini belirterek 100 bine yakın çelik ev yapılacağını ve  9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak evler olacağını açıkladı. 

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilecek yaklaşık 100 bin çelik köy evi konusunda önümüzdeki haftadan itibaren ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

Deprem ülkesi olan Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle bu gerçekle tekrardan yüzleşti. Uzman isimlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan çelik yapıları önerdi.

Deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış yaşandığını ve çağrı merkezine günlük ortalama 1000 adete yakın konut talebi geldiğini söyledi.

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

çelik bina deprem Haberi

çelik bina deprem


17 Ağustos depremi, Türkiye’de binaların güvenliğinin sorgulanmasına neden oldu. 17 Ağustos depreminde 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetti, 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi ise sakat kaldı. 285 bin 211 konut, 42 bin 902 iş yeri de hasar gördü. Deprem kuşağında bulunan Türkiye’nin can ve mal kayıpları yaşamaması için güvenli binalar inşa etmesi gerekiyor. Bu noktada en dayanıklı çözümü, esnekliği ve hafifliği ile çelik binalar sunuyor. 


Nüfusunun yüzde 95’i deprem kuşağında yaşayan Türkiye’de depremle mücadelede yapı güvenliğinin son derece önemli olduğunu belirten Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) Genel Sekreteri Mehmet Zeren şunları söyledi: “Çelik binalarda, yoğun olarak çelik boru ve profil kullanılıyor. Kullanılan çelik boru ve profiller; yüksek dayanımı, esnekliği ve hafifliği sayesinde depreme karşı en dayanıklı inşaat malzemeleri...