06 / 05 / 2024

Çeşme RES kuşatmasında

Çeşme RES kuşatmasında

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, rüzgar enerji santralleri (RES), son yılların en önemli tartışma konularından biri haline geldi. RES projelerinin artması, halkın tepkisine neden oldu.

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

Çeşme Belediyesi'nden müjde! 417 adet 'Toplu Konut Projesi geliyor! Başvurular temmuz ayında!

Çeşme Belediye'si 417 adet 'Toplu Konut Projesi'sini hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, başvuruların temmuz ayında başlayacağını belirtti.

Çeşme’de sit alanında usulsüz yapılan yapılar için yıkım kararı!

Acun Ilıcalı ve futbolcu Mesut Özil’in ultra lüks villalarının da bulunduğu Çeşme Alaçatı’da Veryeriler İnşaat tarafından inşa edilen gayrimenkul projesine ilişkin İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dikkat çeken bir karar çıktı.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

En yüksek konut satış fiyatı Çeşme'de, kira Bodrum'da!

Yaşanan Kovid-19 salgını süreci, yıllardır en pahalı turizm kenti olarak bilinen Bodrum’daki konut fiyatlarının daha da artmasına sebep oldu. Çeşme konut satış fiyatında en yüksek bölge iken, kira bedeli en yüksek olan ise Bodrum oldu. 

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Viven İnşaat'tan Kuşadası ve Çeşme'ye yeni proje!

Viven İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yolçi, yıl sonuna kadar İzmir, Kuşadası ve Çeşme'de yeni konut projelerine başlayacaklarını açıkladı. 

Mehmet Nuri Ersoy’dan Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi ile ilgili olarak "Elde edilecek gelirin büyük kısmını Çeşme projesinin altyapısında sonra da Ege Bölgesi’nin altyapısında kullanacağız" diye konuştu.

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Quattordici Çeşme 2019 fiyatları!

İzmir Çeşme'de Ayasaranda Koyu'nda yer alan Quattordici projesi villa ve rezidanslardan oluşuyor. Veryeriler İnşaat tarafından hayata geçirilen projede Sakız Adası manzaralı dairelerde fiyatlar 950 bin dolardan başlıyor.

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

Yazlık konut satış fiyatında Çeşme başı çekiyor!

Endeksa verilerine göre yazlık bölgeler içinde konut satış fiyatının en yüksek olduğu bölgenin Çeşme olduğu görülüyor. Çeşme’de ortalama konut satış fiyatı 938 bin 730 TL dolaylarında seyrediyor..

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Çeşme RES kuşatmasında Haberi

Çeşme RES kuşatmasında

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, rüzgar enerji santralleri (RES), son yılların en önemli tartışma konularından biri haline geldi. Güneş kadar rüzgarıyla da ünlü Çeşme’yi çevreleyen tüm tepelerin, RES projelerinin türbinleriyle dolacak olması, yörede oturanların tepkisine neden oldu.


Faaliyetleri yürütülen 5 proje için onlarca türbin direği dikileceğini belirten Çeşme Turizm ve Tanıtım Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Boyacı, "RES’ler, insanlarımızda rüzgar sendromu gibi sağlık sorunları yaratmasının yanı sıra, yüksek gerilim hatlarıyla da ilçe tehlike yaşayacak. Ayrıca Kutlu Aktaş Barajı’nın bulunduğu alanda enerji depolanacak, orası da küçük çaplı bir nükleer santrale dönüşecek" dedi.


Türkiye turizminin en önemli merkezlerinden birisi durumundaki Çeşme’de, artan nüfus, yetersiz yatırımlar ve yeni alanların imara açılmasından daha çok RES projeleri tartışıldı. Yılın hemen her döneminde eksilmeyen rüzgarıyla, dünyaca ünlü sörf...