05 / 05 / 2024

çevre para cezaları 2014

çevre para cezaları 2014

2872 sayılı Çevre Kanununun 20 nci maddesinde, Kanuna aykırılık halinde 2014 yılında uygulanacak idari para cezaları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Çevre Kanunu idari para cezaları 2014...

Çevre idari para cezaları tebliği!

2872 sayılı Çevre Kanunun 20 nci maddesinin k bendi uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ 28865 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte çevre idari para cezaları tebliği hükümleri...

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

İspanya'nın başkenti Madrid'de belediye, turistlere izinsiz ev kiralayanlara yönelik para cezalarını artırdığını duyurdu. Yapılan bu yeni düzenleme kapsamında, bu tür kiralama yapanlara verilecek en yüksek para cezası 3 bin Euro'dan 100 bin Euro'ya kadar çıktı.

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ön ödemeli konut ve devre tatillerle ilgili cezalar artırıldı!

Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezalarını artırdı. Bakanlık tarafından hazırlanan konuya ilişkin tebliğler, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kentsel dönüşümde kritik karar: Dönüşümü engelleyenlere para cezası uygulanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, geçtiğimiz ay başlanan Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şürası'nda 107 öneri gündeme geldi. Öneriler arasında kentsel dönüşümü engelleyenlere para cezası yer alıyor. İşte detaylar...

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Flaş iddia! Trafik cezalarında devrim gibi bir dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Hükümet vergi sisteminde modernleşmeyi masaya yatırırken, başta trafik olmak üzere, para cezalarının gelirle bağlantılı olmasını gündeme aldı. Bir diğer değişiklik de trafik cezalarında olması öngörülüyor. Bu kapsamda, sistemin baştan sona değişeceği iddia ediliyor.

Para cezaları geri ödeniyor! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Pandemi döneminde kesilen para cezaları ile ilgili son dakika haberi geldi. Kesilen tüm cezalar tek tek geri ödenecek.

Borcu olanlar dikkat: Borç yapılandırma ödemeleri için son gün!

Sigorta prim borçları ve yapılandırma kapsamındaki vergiler ile idari para cezalarına dair borçların ödenmesindeki uzatılan süre bugün sona eriyor.

Borcu olanlar elinizi çabuk tutun! Yüzde 90 indirim uygulanacak son günleri hemen değerlendirin...

Borç yapılandırmasının bozulmaması için sayılı günler kaldı. 31 Temmuz tarihine kadar peşin ödenmesi durumunda, hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim yapılacak. İşte detaylar...

2023 Trafik Cezaları Zamlandı mı? İşte Yeni Fiyat Listesi...

Trafik cezalarında son durum araç sahiplerini yakından ilgilerden konular arasındadır. 2023 itibariyle yapılan ekonomik düzenlemeler kapsamında trafik cezalarına da zam yapılmıştır. Kemer takmama, kırmızı ışıkta geçme ve daha birçok trafik kuralının ihlal edilmesinde para cezası ödenecektir. 

Pandemi döneminde ceza alanlara sevindirici haber! Cezalar 2000 TL şeklinde iade edilecek!

Koronavirüs salgını sürecinde maske takma mecburiyeti ve diğer pandemi kısıtlamalarına riayet etmeme durumunda verilen idari para cezaları konusunda kritik bir evreye giriliyor. En son açıklanan bilgilere bakılırsa, ceza kesilen vatandaşların hesaplarına bu cezaların bir bölümü geri aktarılacak.

O para cezalarını ödeyenlere müjde! Ödenen paralar geri alınacak!

Pandemi zamanında kesilen cezaların iadesi için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itirazların neticesi belli oldu. İşte detaylar!

AYM'den kritik karar! Pandemide kesilen para cezaları iade edilecek!

Anayasa Mahkemesi Covid-19 pandemi döneminde uygulanan idari para cezalarının geri ödenmesine karar verdi.

çevre para cezaları 2014 Haberi

çevre para cezaları 2014

Çevre Kanunu idari para cezaları 2014!

2872 sayılı Çevre Kanununun 20 nci maddesinde, Kanuna aykırılık halinde 2014 yılında uygulanacak idari para cezaları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.


Çevre idari para cezaları..

2872 sayılı Çevre Kanununun 20 nci maddesinin;


(a) bendindeki ceza miktarları 875 TL - 1.755 TL


(b) bendindeki ceza miktarı 42.232 TL - 84.468 TL


(c) bendindeki ceza miktarları 10.553 TL- 3.515 TL-523 TL


(d) bendindeki ceza miktarları; (b) bendi için iki kat: 84.468 TL - 168.940 TL (c) bendi için iki kat: 21.115 TL - 7.035 TL -1.051 TL (d) bendinin ikinci cümlesindeki konutlarla ilgili olarak: 1.051 TL


(e) bendindeki ceza miktarı 17.594 TL


(f) bendindeki ceza miktarı 105.587 TL


(g) bendindeki ceza miktarı 10.553 TL


(h) bendindeki ceza miktarları 700 TL - 2.108 TL - 7.035 TL -...