01 / 05 / 2024

çıkma yasağının ertelenmesi

çıkma yasağının ertelenmesi

22 Mayıs 2014 tarihinde (bugün) 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile bir maddenin yürürlük tarihi ertelendi. Peki imar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığının sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için getirmiş olduğu ilan yasağının uygulanmaya başlamasıyla Bursa'da konut fiyatlarında gerileme görüldüğü kaydedildi.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Micron, Çin yasağının ardından gelir etkisi bekliyor

Pazartesi günü ABD merkezli Micron Technology, Çin'in bellek yongalarının yerel endüstrilere satışını yasaklamasının ardından, düşük tek haneliden yüksek tek haneli yüzdeye gelirde bir darbe olacağını tahmin ediyor.

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! Af geliyor! Torba Yasa’nın detayları neler?

Torba yasa ile birlikte kredi, kredi kartı, karşılıksız çek, protestolu senet gibi borçlarını ödemesini yapmayanlara sicil affı geliyor.  İşte detaylar…

KYK borçları, maske cezaları, kredi kartı borçları… Borçlar tek tek silinecek! Torba Yasa artık Meclis’te

Milyonlarca insanı kapsayacak olan torba yasa için sayılı günler kaldı. Torba yasa, KYK borçlarını, maske ve sokağa çıkma yasağı cezaları, kredi kartı borçları gibi konuları ele alırken detaylar ise tek tek belli olmaya başladı… İşte detaylar…

Kiralık evlerde uygulanan yasak kalıcı hale getirildi! Airbnb yasağın gerekçesini açıkladı

Küresel ölçekte kiralık konut çözümleri sunan Amerikan şirketi Airbnb pandemi döneminde aldığı kiralık evlerde parti yasağını kalıcı hale getirdi. Şirket, yaklaşık 2 yıl önce uygulanan geçici yasağın ardından evlerde parti yapma oranının yüzde 44 düştüğünü söylüyor.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Esnaf ve müzisyenlerden kira tepkisi!

Esnaf ve müzisyenler Kovid-19 önlemleri kapsamında uygulanan yasakları değerlendirdi. Sokağa çıkma yasağı saatinin ve işletmelerin açık kalma saatinin yeterli olmadığını belirten esnaf, kiralardan da şikayet etti.

çıkma yasağının ertelenmesi Haberi

çıkma yasağının ertelenmesi

İmar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

22 Mayıs 2014 tarihinde (bugün) 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile bir maddenin yürürlük tarihi ertelendi. Peki imar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?


1 Haziran 2014 tarihi itibarıyla uygulamaya konulacak yapı ruhsatı esasları, yapılan düzenlemeler sonucunda 2 sene süre ile ertelendi. Düzenlemede bina çıkma mesafeleri ile ilgili sınırlamalar yer alıyordu. Peki binalarda çıkma nedir?


Binalarda çıkma..

Binalarda döşemelerin uzantısı olarak yapılan en az bir ucu serbest, mesnetli olan açık veya kapalı olan derinliği uygulama imar planı veya yönetmelikle belirlenen yapı elemanlarına deniyor.


Bina çıkmaları ile ilgili olarak yapılan değişiklik ve düzenlemeler aşağıda sıralanıyor:


1 Haziran 2013 - 28664 sayılı Resmi Gazete


MADDE 22 – Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Uygulama...