02 / 05 / 2024

çin ekonimik kriz inşaat son durum

çin ekonimik kriz inşaat son durum

Çin'de ekonomik büyüme geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yüzde 6.8 olarak gerçekleşti. Konut yatırımları yalnızca yüzde 1 yükselerek son yedi yılın en düşük oranını gerçekleştirirken, yeni inşaat oranı yüzde 14 düştü.

Türkiye’de konut sektöründe rakamlar kriz yılı 2018'i solladı!

Türkiye’de konut satışlarında sert düşüş devam ediyor. TÜİK verilerine göre Kasım ayında konut satışı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 20,6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Söz konusu oranlar ‘kriz yılı’ olan 2018’in Kasım ayındaki satış rakamından biraz yüksek.

Alanya'da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Yeni ikametgah rejimi sebebiyle Alanya ekonomisinin can damarı olarak bilinen inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

İnşaat sektöründe derin kriz: 2 bin TL'ye işçi yok, ithal işçi getirilebilir! 

Türkiye'de inşaatlarda çalışacak işçi sorunu patlak verdi. Sektör temsilcileri eleman sıkıntısının depremlerinin ardından arttığını belirtti. Yine sektör temsilcileri böyle giderse yurt dışından ithal iş gücü getirmek zorunda kalacaklarını belirtti...

Konut inşaatlarına işçi darbesi! Kriz, yeni projeleri nasıl etkiliyor?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra depremlerden etkilenen 11 kentte inşaat çalışmaları devam ediyor. Ancak bölgede büyük bir işçi krizinin olduğu belirtiliyor.

JPMorgan'dan finans dünyasına uyarı geldi: 2008’deki kriz yaşanabilir!

JPMorgan’a göre Fed’in faiz artışlarının sonuna yaklaşılması, ABD’de iş gücü piyasasının gücü ve yumuşak iniş beklentileri nedeniyle yatırımcıların yaşadığı iyimserlik, küresel finansal kriz öncesinde 2007’deki tablo ile benzerlikler gösteriyor.

Konutta yeni kriz patlak verdi: Konut kredilerine sınır geliyor!

Konut sektöründe gündemden düşmeyen kredi konusunda yeni kriz patlak verdi. Geçtiğimiz gün Bakan Şimşek konut kredileri için verdiği sıkılaşma mesajının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. 

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Maaş promosyonlarında büyük kriz! Şikayetler, yüzde 287 arttı!

Emekli ve çalışanlar için başlatılan maaş promosyonlarında kriz büyüyor. Bankalarla ilgili maaş promosyonu konulu şikayetler bir önceki dönemle kıyaslandığında yüzde 287 artış gösterdi. İşte detaylar...

İslam Memiş'ten altın ve dolar için son uyarı! Büyük kriz patlayacak! O tarihte taş üstünde taş kalmayacak

Altının Efendisi İslam Memiş, altın ve dolar ile ilgili son uyarıyı yaptı. Büyük kriz paylayacak! O tarihte taş üstünde taş kalmayacak.

Kriz kahini kripto paranın akıbetini açıkladı! İşte detaylar!

Kriz kahini olarak da bilinen ekonomist Nouriel Roubini, kripto paralar için o senaryoyu yazdı. İşte detaylar!

Demir fiyatlarında kriz büyüyor! İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 11 Mart 2023 demir fiyat listesi

Hükümetin deprem konutları inşaatının hemen başlayacağına yönelik açıklamalardan sonra inşaat demirine gelen zamlar krize neden oldu. Peş peş gelen zamlar demir fiyatlarını resmen uçurdu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 11 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

EYT'lileri ilgilendiren son dakika gelişmesi! Bakanlık konuya el attı! Sadece 1 ay kalmıştı! Kriz mi çıkıyor?

EYT düzenlemesinden önce emekli olacak 1,5 milyon kişi için şirket patronları hareket geçti. EYT yasası sonrası ortaya bazı sorunların çıkabileceği öngörüldü ve hemen Bakanlık konuya el attı. Kriz mi çıkıyor? EYT'de son dakika gelişmesi...

çin ekonimik kriz inşaat son durum Haberi

çin ekonimik kriz inşaat son durum

Çin'de ekonomik büyüme geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yüzde 6.8 olarak gerçekleşerek hem finansal krizin başlangıcından bu yana en düşük seviyeye geriledi hem de yatırımcıların yanlış politikalar izlediğine dair endişe duyduğu hükümetin üzerindeki baskıyı artırdı.


Çin'de yıl bütününde ise ekonomi yüzde 6.9 ile batı standartlarına göre yüksek bir rakam tuttursa da son 25 yılın en zayıf büyümesini gerçekleştirdi. Çin ekonomisi geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6.9 büyümüştü.


Hükümetin ekonomik büyümeyi hızlandırmasının önünde zayıf ihracat, fabrikalarda aşırı kapasite kullanımı, yavaşlayan yatırımlar, yumuşak bir konut piyasası ve yüksek borç seviyeleri gibi engeller bulunuyor.


Bugün açıklanan diğer veriler de dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin Aralık ayında hız kaybetmeye devam ettiğini gösterirken, hükümetin yıl boyunca piyasalara sağladığı desteğin işe yaramış olma umutlarını da boşa çıkardı.


Konut yatırımları yalnızca...