03 / 10 / 2024

çin emlak düzenlemesi eylem

çin emlak düzenlemesi eylem

Çin'de yeni emlak düzenlemesi protesto edildi. Göstericiler, kent merkezindeki Nancing yolunda dairelere çevrilen ticari ofislerin yerleşim alanı olarak yeniden düzenlenmesini öngören düzenlemeye karşı sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Prim gününe göre maaş düzenlemesi yolda! Emeklilikte yeni dönem başlıyor...

Emeklilikte prim gününe göre maaş düzenlemesi geldiği kaydedildi. Emekli maaşlarında adaleti sağlamak amacıyla ekonomi yönetimi, iki önemli düzenleme için düğmeye bastığı belirtildi. 

Emlak satışında yeni dönem: 'Doğrulanmış ilan' düzenlemesi yarın başlıyor! İşte 10 soruda doğrulanmış ilan düzenlemesi

Ticaret Bakanlığı'nın, emlak alım satımında kayıt dışı işlemlerin önüne geçebilmek için ilan platformlarında uygulayacağı 'doğrulanmış ilan' düzenlemesi yarın resmen başlıyor. 

Bakan Bolat'tan ev sahiplerine ve emlakçılara uyarı: Emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi nasıl uygulanacak? 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül'den itibaren emlakta devreye alınacak olan "doğrulanmış ilan" düzenlemesi kapsamında verilecek yetkinin sadece ilan için geçerli olacağına dikkat çekti. İşte emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi ile ilgili detaylar...

Kiralık ev ilanları 15 Eylül'de değişiyor! Kiralık ilanları nasıl verilecek? Doğrulanmış ilan düzenlemesi nedir?

Ticaret Bakanlığı, emlak ilanlarında yeni bir dönem başlatıyor. Bu kapsamda 'Doğrulanmış İlan Düzenlemesi' 15 Eylül'de uygulamaya alınacak. Peki kiralık ev ilanları nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Konut sahibi olmak için faizlerin düşmesini bekleyenler dikkat! Tebernüş Kireçci uyarıyor: Daha da zorlaşacak!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut sahibi olabilmek için faizlerin düşmesini bekleyenlere kötü haberi verdi. Kireçci faizlerin düşmesiyle ev sahibi olmanın daha da zor hale geleceğini açıkladı. 

Emlak ilanlarında yeni dönem başlıyor! Doğrulanmış İlan Düzenlemesi nedir?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, tüketici güvenliği ve fiyat manipülasyonunu engellemek için 'Doğrulanmış İlan Düzenlemesi'ni hayata geçiriyor. Peki  Doğrulanmış İlan Düzenlemesi nedir?

Emlakta ilan sistemi sil baştan: 10 soruda 'doğrulanmış ilan' düzenlemesi tüm detaylarıyla...

Emlak sektöründe mağduriyetlerin ve fahiş rakamların önüne geçilmesi için yeni düzenleme 15 Eylül'de başlayacak. Peki ilanlarda neler değişecek? Doğrulanmış ilan nedir? İşte 10 soruda "doğrulanmış ilan" düzenlemesi tüm detaylarıyla... 

Tebernüş Kireçci uyardı: Yatırım için bu dönemde ev alınmaz!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Yatırım için bu dönemde ev alınmaz" dedi. İşte Tebernüş Kireçci'nin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Günümüz dünyasında çevre bilincinin artması ile beraber, emlak alanında da  yeşil bina trendi hız kazandı. Buna göre, sürdürülebilir mimari ve çevre dostu yapılar geleceğin emlak piyasasının temel varlıkları olacak gibi gözüküyor. Yeni trendler ve haberin ayrıntıları...

Emlak ilanı verenler için yeni düzenleme: Uygulamayanlara 100 bin lira para cezası

Bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek isteyen bireyler için yeni düzenlemeler ve uygulamalar devreye girmiştir. Bu sayede, piyasada spekülasyonların azalması ve gayrimenkul fiyatlarının daha dengeli bir seviyede olması hedeflenmektedir. İşte yeni düzenleme detayları…

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Kira düzenlemesi için kritik tarih yaklaşıyor! Yüzde 25 sınırının sonu: Kiracıların yüreği ağzında!

2022'de yürürlüğe giren kira düzenlemesi, enflasyon ve maliyet artışına rağmen yıllık yüzde 25'lik zam sınırlamasını içeriyordu. Ancak haziran sonunda sona erecek olan bu düzenleme yeniden tartışma konusu oldu.

çin emlak düzenlemesi eylem Haberi

çin emlak düzenlemesi eylem

Çin'in Şanghay kentinde yüzlerce kişi, geçen ay ilan edilen emlak düzenlemesini protesto etmek için gösteri yaptı. 


"South China Morning Post" gazetesinin haberine göre, göstericiler, kent merkezindeki Nancing yolunda dairelere çevrilen ticari ofislerin yerleşim alanı olarak yeniden düzenlenmesini öngören düzenlemeye karşı sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi.


Çin medyası ve sosyal paylaşım sitesinde gösteriye ilişkin haberlere yer verilmedi.


Şanghay Konut Ofisi tarafından 17 Mayıs'ta açıklanan düzenleme, kentteki konut ihtiyacını karşılamak için daireye çevrilen ofislerin yeniden düzenlenmesini öngörüyor. 


Kentte hızla yükselen emlak fiyatları nedeniyle daire almaya gücü yetmeyenler, daha ucuza satılan ticari ofisleri, tuvalet ve mutfak ekleyerek konut gibi kullanıyor. 


Şanghay yerel yönetiminin ülkenin sosyal paylaşım sitesi Weibo'dan daha önce yaptığı açıklamaya göre, düzenleme 17 milyon metrekarelik alanı kapsıyor.


Şanghay'da yeni ev fiyatları geçen yıla oranla yüzde 45...