04 / 05 / 2024

çin konut sektörü son durum

çin konut sektörü son durum

Çin'de bu yılın ilk çeyreğinde 2015'e göre yüzde 58'lik bir kredi genişlemesi yaşandı. Kredi genişlemesi sayesinde altyapı yatırımları ve inşaat sektörü canlandı. Çin'de yeni konut satışları son bir yıl içinde yüzde 64 arttı.

Çin'de konuttan sonra kredi balonu patlayabilir!

Konut fiyatlarının balon haline geldiği ve borsasında da ciddi bir çöküş yaşayan Çin'de uzmanlar şimdi de kredi balonunun patlayacağından endişe ediyor.

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, 2023 yılında yeni konut üretiminin artması ile birlikte arz talep dengesinin sağlanacağını ve 2.el piyasalarda konut fiyatlarının geri geleceğini söyledi. İşte Soner Keleş'in "Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?" başlıklı o ya

İnşaat sektöründe sosyal konut projesi hareketliliği! Özel sektör destek bekliyor!

MTC Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Togay Cömert, sosyal konut projelerinin hayata geçebilmesi için özel sektörün önünün açılması gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

İnşaat sektörü ve konut fiyatları çıkmaza girdi: Demir, beton ve çimento fiyatları arttı! 

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Demir, çimento ve beton fiyatlarında meydana gelen fahiş artışlar inşaat sektörünü ve konut fiyatlarını çıkmaza soktu...

çin konut sektörü son durum Haberi

çin konut sektörü son durum

ABD Merkez Bankası'nın(FED) bugün sona erecek olan toplantısından faiz oranlarıyla ilgili bir karar çıkması beklenmiyor ama FED'in bundan sonra nasıl bir çizgi izleyeceğini merak edenler, toplantı sonrasında yapılacak açıklamalarda ipuçları bulmaya çalışacaktır kuşkusuz. 


Apple şirketinin dün akşam saatlerinde açıkladığı verilerin de ABD borsalarının bundan sonra izleyeceği yol konusunda bir gösterge olabileceği belirtiliyor. Apple'ın cirosunun 58 milyar dolardan 52 milyar dolara, hisse başına dağıtacağı karın da 2.33 dolardan 1.99 dolara düşmesi bekleniyordu. 


ABD borsalarında tarihin en uzun süren ikinci yükselişi yaşanıyor. Geniş bazlı S&P 500 endeksi 9 Mart 2009 gününden bu yana 1791 seansta %20 ya da üzerinde bir düşüş yaşamadı, yani "boğa piyasası" bu süre boyunca hiç kesintiye uğramadı. S&P Endeksinin değeri ise 7 yılda %200 tırmandı. 


Ancak bugün gelinen noktada özellikle...