20 / 05 / 2024

Çin yeni otobüs

Çin yeni otobüs

Çin 1,5 milyara yakın nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi. Hal böyle olunca trafik de bu durumla paralellik gösteriyor. Çin'de trafik çilesi arttıkça çözümleri bulmak da zorlaşıyor ve nihayetinde karşımıza ilginç çözümler çıkıyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne yeni kampüs geliyor! 2 milyar TL'lik proje için son teklif tarihi 25 Mayıs!

İzmir Ticaret Odası’na bağlı olan Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe’de inşaat çalışmalarına başlanan yeni kampüs inşaatında 2. ve önemli kademeye geçildi. Üniversite yönetimi, inşaatları yapacak olan firmalardan 25 Mayıs 2024 tarihine kadar teklifleri toplayacak.

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

1934'te Adalar için yeni karar alınmış: Oteller sınıflara ayrılacak, fiyatlar kontrol edilecek!

1934 yılında Adalar'ı güzelleştirmek için yeni bir karar alınmış. Karara göre oteller sınıflara ayrılacak ve fiyat listeleri sıkı şekilde denetlenecekmiş. 

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

MEB'den yazılı ve uygulamalı sınavlar için yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için yeni kararlar açıkladı. Buna göre kararın detayları neler?

İstanbul'a 125 yeni otobüs geliyor! 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak! 

İBB ve İETT, yaklaşık 850 milyon TL'lik öz kaynakla İstanbul’a 125 yeni otobüs getiriyor. Söz konusu otobüsler 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak. 

Sınıfının en iyisi Ford Transit Kamyonet’e zam mı geldi? Transit Kamyonet’in yeni fiyatı belli oldu!

Ticari araç sınıfında en çok tercih edilen araçların başını çeken Ford Transit Kamyonet’in yeni fiyatı belli oldu. Ford, resmi internet sitesinden Transit Kamyonet’in fiyat listesini paylaştı.

Doların şaşırtıcı yükselişi devam ediyor! 23 TL sınırını aşan dolar için yeni rekor rakam belli oldu! Hemen şimdi bakın!

Doların göz alıcı yükselişi sürüyor! Türk Lirası karşısında 23 TL sınırını geride bırakan doların geleceği için yeni rakam açıklandı. Finans danışmanı Ömer Rıfat Gencal'ın çarpıcı tahmini, doların rekor seviyelere doğru ilerlediğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

TOKİ Ankara projesi için resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi! Tek bir ilçeye 212 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ Ankara projesi için resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi. TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, sadece tek bir ilçeye 212 konutluk yeni proje geliyor...

TOKİ İstanbul projeleri için resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi! Tek bir ilçeye tam 665 yeni konut geliyor!

TOKİ İstanbul projeleri için resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi... Tek bir ilçeye tam 665 yeni konut geliyor...Bu tarihi kaçırmayın!

Gümüş için yeni senaryo! Resmen rakam verildi! Tarih belli oldu! Gümüş yatırımcısı havaya uçtu

Son günlerde yatırımcılarını üzen gümüş için yeni senaryo belli oldu. Gümüş yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtı için resmen rakam verildi. Gümüş yatırımcısı havaya uçtu. İşte gümüşte son dakika gelişmeler...

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.

Çin yeni otobüs Haberi

Çin yeni otobüs

Çin 1,5 milyara yakın nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi. Hal böyle olunca trafik de bu durumla paralellik gösteriyor. Çin'de trafik çilesi arttıkça çözümleri bulmak da zorlaşıyor ve nihayetinde karşımıza ilginç çözümler çıkıyor.


1) Arabaları yutacakmış gibi ilerleyen bu uzayçağı canavarı görünümündeki makina aslında hepimizin bildiği otobüs.



2) Belli ki; madem arabalar ancak yollarda gidebiliyor ve bu yollar trafikten dolayı kilitleniyor, biz de yolları daha zekice kullanır onların üstünden geçeriz demiş Çin'liler.



3) Arabaları yuta yuta ilerleyen otobüsler aslında o kadar da korkutucu değil. Hatta izledikçe sevimlileşiyorlar bile...



4) E bu kadar yüksekten giden otobüse nasıl binilip otobüsten nasıl inilir diyenlerimiz olmuştur. Bizim düşündüğümüzü Çin'li mühendisler de düşünmüş olacak ki aşağıdaki gibi otobüs duraklarını da düşünüp halletmişler.