20 / 07 / 2024

çok ortaklı miras paylaşımı

çok ortaklı miras paylaşımı

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında miras sayısının artması ve mirası kullanmak isteyen kişinin sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

e-Devlet üzerinden "Miras Sorgulama" işlemi nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden yapılan miras sorgulama işlemleri, vatandaşlara çok daha hızlı ve kolay bir şekilde miras durumlarını öğrenmeleri için önemli bir fırsat sağlamaktadır. Bu gelişme ile beraber, mirasçılar artık belge ve bilgilere erişim konusunda daha pratik bir yöntem kullanabilirler.

Miras kavgaları son bulacak! Miras işlemlerinde yeni düzenlemeler belli oldu...

Miras işlemlerinde yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte kişilerin daha çok pay alabilecekleri kaydedildi. Buna göre, miras düzenlemelerinde yapılan yeni işlemler kapsamında, bir mülkten ayrılan her bireyin, mirasının yarısını tercih ettiği çocuklarına bırakabilme olanağı sağlanıyor. 

Mirasçılar hangi durumlarda mirastan men edilebilirler?

Miras kavgalarının önüne geçmek amacı ile pek çok yeni düzenleme yapılmaktadır. Buna göre, miras hukukunda eşitlik ve adaleti sağlamak için adımlar somut adımlar atıldığı ifade edildi. Miras paylaşımında merak edilen detaylar ve mirastan men edilme durumda neler yapılır? 

Miras konusunda merak edilenler! Babasının miras bırakmadığı çocuk ne yapmalıdır? 

Miras konusunda yaşanan bazı durumlarda pek de rastlanması çok zor olan durumlar ile karşılaşmak mümkün olabilmekte. Buna göre, miras bırakan vasiyetname ile mirasçılarından birisine miras bırakmayabiliyorlar. peki, bu durumda miras alamayan mirasçı ne yapabilir?

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Mirastan mal kaçırma ile ilgili konu sıklık ile mahkemelere kadar taşınan ve mahkemelerde de konu olabilen bir durumdur. Buna göre, çok sayıda mirasçı bu konuda maalesef mağdur olmaktadırlar. Peki mirastan mal kaçırmanın ispatı nasıl yapılabilir?

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Mirasçılar dikkat! Bunu yaparsanız...

Pek çok mirasçı mirası reddetmeleri durumunda ne olacağı ile ilgili merak ediyor. Peki mirasçılar mirası reddederse ne olur? İşte Avukat Esat Özel'in konu ile ilgili o paylaşımı...

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Türkiye’de miras konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili vatandaşlar sürekli araştırma yapıyorlar. Buna göre miras ile ilgili detay çok sayıda ayrıntı araştırılırken en çok da anne veya babasının miraslarından pay alamayan kişiler haklarını alıp alamayacakları merak edip araştırıyorlar.

Miras hakkını alamayanlara gizli fırsat! Miras alamayan kardeş... 

Günümüzde pek çok kişinin en çok yaşadığı problemler arasında miras paylaşımı bulunuyor. Peki miras paylaşımı ile ilgili bu detayı biliyor musunuz? İşte tek tek açıklanan o detaylar....

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Reina ve Galatasaray adası Suada gibi bir dönemin gözde eğlence merkezleri başta olacak şekilde birçok yatırıma sahip Koçarslan kardeşlerin miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

çok ortaklı miras paylaşımı Haberi

çok ortaklı miras paylaşımı

Karadeniz bölgesinde 5920 metrekare tarlamız bize babadan kaldı. Benim payıma 1426 metrekare düşüyor. Babadan miras kalan bu yer önce yedi kardeşe kalmışken onların içinden ölenler olunca ortak sayısı da arttı. Bu durumda tarlayı kullanamıyoruz. Örneğin ben ev yapmak istiyorum yapamıyorum. Nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz? • N.A. 




Sizin tarlanızın tapu kayıtlarına baktım, tam yirmi ortak var. Bunlardan bir kısmı sizin durumunuzda yani müşterek mülkiyete sahip ve tarlada hissesi belli 37/168, ancak bir kısmı ölen kardeşlerin mirasçısı olduğu için onlar iştirak halinde malik, yani tek tek hisseleri yok, toplu halde var. Doğrusu yirmi ortağın da bir araya gelip bir karara varmaları oldukça zor. Bu durumda da siz bu yere ev yapmak isteseniz hepsinin iznini almak zorundasınız. Tarlayı kullanan olacak ise geri...