27 / 04 / 2024

çok ortaklı miras paylaşımı

çok ortaklı miras paylaşımı

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında miras sayısının artması ve mirası kullanmak isteyen kişinin sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Mirasçılar dikkat! Bunu yaparsanız...

Pek çok mirasçı mirası reddetmeleri durumunda ne olacağı ile ilgili merak ediyor. Peki mirasçılar mirası reddederse ne olur? İşte Avukat Esat Özel'in konu ile ilgili o paylaşımı...

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Türkiye’de miras konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili vatandaşlar sürekli araştırma yapıyorlar. Buna göre miras ile ilgili detay çok sayıda ayrıntı araştırılırken en çok da anne veya babasının miraslarından pay alamayan kişiler haklarını alıp alamayacakları merak edip araştırıyorlar.

Miras hakkını alamayanlara gizli fırsat! Miras alamayan kardeş... 

Günümüzde pek çok kişinin en çok yaşadığı problemler arasında miras paylaşımı bulunuyor. Peki miras paylaşımı ile ilgili bu detayı biliyor musunuz? İşte tek tek açıklanan o detaylar....

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Reina ve Galatasaray adası Suada gibi bir dönemin gözde eğlence merkezleri başta olacak şekilde birçok yatırıma sahip Koçarslan kardeşlerin miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Miras hakkında önemli detay! Adına miras kalanlar dikkat etmeli...

Türkiye Sigorta Birliği, mirasçıları çok yakından ilgilendiren önemli bir duyuruya imza atarak açıklamada bulundu.

E-devlet miras sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye'de birçok vatandaş, hiçbir şekilde haberi olmadan miras sahibi olabiliyorlar. Fakat miras hakları genellikle resmi bir bildirimle iletilmez. Bu durumda da miras hakkının varlığını sorgulamak ve öğrenmekte çok büyük önem taşımaktadır. İşte haberin detayları...

Miras hakkında bilmeniz gerekenler! Miras paylaşımında vasiyet işi bozuyor...

Miras paylaşımları aileler çok büyük bir sorunlar yaratabiliyor. Babasından kalan mirastan bir şekilde az pay alanlar yasal haklarını arıyorlar. İşte haberin ayrıntıları... 

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

çok ortaklı miras paylaşımı Haberi

çok ortaklı miras paylaşımı

Karadeniz bölgesinde 5920 metrekare tarlamız bize babadan kaldı. Benim payıma 1426 metrekare düşüyor. Babadan miras kalan bu yer önce yedi kardeşe kalmışken onların içinden ölenler olunca ortak sayısı da arttı. Bu durumda tarlayı kullanamıyoruz. Örneğin ben ev yapmak istiyorum yapamıyorum. Nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz? • N.A. 




Sizin tarlanızın tapu kayıtlarına baktım, tam yirmi ortak var. Bunlardan bir kısmı sizin durumunuzda yani müşterek mülkiyete sahip ve tarlada hissesi belli 37/168, ancak bir kısmı ölen kardeşlerin mirasçısı olduğu için onlar iştirak halinde malik, yani tek tek hisseleri yok, toplu halde var. Doğrusu yirmi ortağın da bir araya gelip bir karara varmaları oldukça zor. Bu durumda da siz bu yere ev yapmak isteseniz hepsinin iznini almak zorundasınız. Tarlayı kullanan olacak ise geri...