27 / 04 / 2024

Çorumda öğrenciler ev bulamıyor

Çorumda öğrenciler ev bulamıyor

Çorum'da üniversiteyi kazanan öğrenciler günlerce kiralık ev bulmak için kapı kapı dolaşırken, öğrencilere 'kiralık ev yok' söylemleri ise hem öğrencileri kahrediyor hem de kara kara düşündürüyor.

Çorum'da öğrenciler ev kiralayamıyor!

Çorum'da üniversiteyi kazanan öğrenciler günlerce kiralık ev bulmak için kapı kapı dolaşırken, öğrencilere 'kiralık ev yok' söylemleri ise hem öğrencileri kahrediyor hem de kara kara düşündürüyor.

Çorum'da öğrenciler kiralık ev bulamıyor!

Çorum'da üniversiteyi kazanan öğrenciler günlerce kiralık ev bulmak için kapı kapı dolaşırken, öğrencilere 'kiralık ev yok' söylemleri ise hem öğrencileri kahrediyor hem de kara kara düşündürüyor.

Kadıköy'de kiralar 3 yılda yüzde 627 arttı, ortalama kira 21 bin TL'yi aştı! Oturulacak ev bulunamıyor!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, resmi X sosyal medya hesabından kira bedelleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu ve "Öğrenciler, çalışanlar, emekliler, Kadıköylüler oturacak ev bulamıyor" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

Üniversite öğrencilerine kiralardan sonra bir kötü haber daha! Ev eşyalarına yüzde 100’ün üzerinde zam geldi!

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala barınma problemini çözmek isteyen öğrenciler kiralık konut ve yurt arayışlarını hızlandırdı. Yurt fiyatlarındaki zamlar nedeniyle ortak ev kiralayan öğrencileri kiralardaki artışın yanı sıra bir de ev döşeme maliyetindeki artış da vurdu.

Ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle tuzağa düşürülüyor! Görüşmeden önce kapora soranlardan uzak durun!

İnternet üzerinden verilen ''sahibinden kiralık'' ilanları ile uygun fiyata ev kiralamak isteyen üniversite öğrencileri tek tek tuzağa düşürülüyor. Görüşme öncesi kapora atmalarını isteyen dolandırıcılar ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle uzağa düşüyor...

Ev ve yurt kiralayacak öğrenciler aman dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala öğrenciler barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bu durumu lehine çevirmek isteyen fırsatçılar öğrencilere kiraladıkları yerlerle şaşkına çevirdi. Uzman isimler öğrencileri uyardı. İşte detaylar...

Ev sahipleri artık konutları için öğrenci arıyor! Memurlar, askerler ve avukatlar talep listesinin sonlarında! 

Geçmişte konut verilmeyen öğrenciler, şimdilerde ev sahiplerinin gözdesi oldu. Memurlar, askerler ve avukatlar, ev sahiplerinin kiracı tercih sıralamasında geride kaldı. 

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Ev kiralayacak öğrenciler bunlara dikkat! Konut kiralarken bu 5 maddeyi gözden kaçırmayın!

Öğrencilerin kiralık ev arayışına girmesine az bir süre kaldı. Ev kiralayacak öğrenciler için tavsiyeler peş peşe geldi. İşte ev kiralayacak öğrenciler için 5 önemli tavsiye...

İŞKUR duyurdu! Evde oturduğunuz yerden 6000 TL kazanın! Öğrenciler, ev hanımları…

Evde oturduğunuz yerden 6000 TL kazanabilirsiniz. Ev hanımları da öğrencilerde bu işi yapabilir. İşte detaylar!

İstanbul'da konut kiraları uçtu! Öğrenciler ne ev ne yurt bulabiliyor!

Üniversitelerde yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla beraber  öğrenciler barınma telaşına girdi. Öğrenci sayısı 10 milyona yaklaşırken devlet yurdu kapasitesi sadece 800 bin olarak kalırken; barınma sorunları katlanmaya başladı. İşte son durum...

Kira fiyatları artacak mı? İstanbul’da öğrenciler yana yakıla ev arıyor..

YKS sınavının ardından üniversite öğrencileri bir bir tercih yapmaya başladı. Tercihlerini İstanbul’dan yana kullanan üniversite öğrenci adayları yana yana ev aramaya başladı.

Ev hanımları, işsizler ve öğrenciler... Piyango bu sefer size vurdu, 6.000 lira maaş!

İŞKUR tarafından, evde oturanlara 6 bin lira maaş ödenecek. Ev hanımları, işsiz vatandaşları ve öğrencileri kapsayan bu maaş ödemesinde evde oturan herkes evde iş yaparak para kazanacak...

Ankara'da öğrenciler için kiralık ev portalı hizmete alındı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şehre üniversite okumaya gelen ve kiralık konut arayan öğrenciler için ev arama portalı oluşturulduğunu açıkladı.

Çorumda öğrenciler ev bulamıyor Haberi

Çorumda öğrenciler ev bulamıyor

Çorum'da üniversiteyi kazanan öğrenciler günlerce kiralık ev bulmak için kapı kapı dolaşırken, öğrencilere 'kiralık ev yok' söylemleri ise hem öğrencileri kahrediyor hem de kara kara düşündürüyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte devlet yurtlarında yer bulamayan veya evde yaşamayı tercih eden öğrenciler ev kiralamak istiyor fakat 'öğrenciye ev yok' söylemleri ile karşı karşıya kalıyor. Çorum'a okumak için gelen öğrenciler kiralık ev bulamamaktan şikayetçi. Çorum'da kiralık ev aradıklarını ve hangi kapıyı çaldıklarında ev sahiplerinin öğrenciye ev vermeden yana olmadıklarını ifade eden bazı öğrenciler, "Maalesef Çorum'da kimse öğrenciye yardımcı olmuyor. Kiralık ev sahipleriyle görüştüğümüzde 'öğrenciyiz' dediğimiz zaman fiyatların iki kat fazlasını söylüyor, ya da 'öğrenciye ev yok' diyor. 


BİR ŞEHRİ ÖĞRENCİ KALKINDIRIR 

Bir şehrin kalkınması üniversite öğrenci sayısının fazlalığına bağlıdır. Öğrenci olmazsa bir...