23 / 07 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi danıştay kararı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi danıştay kararı

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun (İDDK) yürütmeyi durdurma kararının, bazı gazetelerde yer bulan iddiaların aksine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'yle doğrudan alakalı sayılabilecek bir boyut taşımadığını vurguladı.

Emekliye ek zam nasıl yapılacak, en düşük maaş kaç TL olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam talimatı: 'Bitirin bu işi'

Milyonlarca emeklinin takip ettiği en düşük emekli maaşına zam düzenlemesi kulislerin hareketlenmesine neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Bitirin bu işi' talimatı geldi. İşte ayrıntılar...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi' kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin Atatürk Orman Çiftliği arazisine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılmasına ilişkin imar planı değişikliği için yaptığı başvuruyu oy birliğiyle "kabul edilemez" buldu. 

'Gözyaşlarına bakmayacağız' diyen Bakan Özhaseki bütün kaçak yapıları yıkacaklarını açıkladı!

Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tüm kaçak yapıları yıkacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki konutların ne zaman teslim edileceğini de açıkladı...

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti!

Danıştay 13. Dairesi tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın icraat programında olmasının ‘ihalede ivedilik’ şartını yerine getirmediğini ifade etti. Alınan bir son dakika kararıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ihalesi iptal edildi.

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ocak zammıyla ilgili yeni açıklama: İşçi ve emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda son dakika açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ocak zammıyla ilgili yeni açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut ve kira fiyatlarına ilişkin şoke edecek açıklama! Resmen açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslendi. Erdoğan, emlak sektöründe fahiş fiyat artışlarına yol açan kişilere ağır yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Orta Vadeli Program'ı (2024-2026) duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni sosyal konut projelerinin geleceğini açıkladı.

Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen önemli Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Bu kritik Kabine Toplantısı sonrasında, ulusa hitap eden Başkan Erdoğan, alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Toplantıda ele alınan en önemli konulardan biri de ekonomi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan peşe peşe müjde! Kısa çalışma ödeneceği 3 ay uzatıldı!  

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birtakım açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı resmen bombayı patlattı! Çok sayıda personel alınacak! Açık kadrolar belli oldu!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar İdaresi, bünyesinde istihdam etmek üzere 254 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Milli Saraylar İdaresi, açık kadroları ve başvuru tarihlerini de paylaştı.

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi danıştay kararı Haberi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi danıştay kararı

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Danıştay'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bulunduğu alana ilişkin kararının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile doğrudan ilgisi bulunmadığını bildirdi.


Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun (İDDK) yürütmeyi durdurma kararının, bazı gazetelerde yer bulan iddiaların aksine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'yle doğrudan alakalı sayılabilecek bir boyut taşımadığını vurguladı. 


Beştepe'deki binaların inşa edildiği arazinin tarihi sit alanı niteliği taşımadığının yargı kararıyla kabul edildiğine dikkati çeken kaynaklar, Beştepe'deki alanın tarihi sit özelliği taşımadığının Danıştay 14. Dairesi'nin 2015'teki kararlarıyla teslim edildiği, ayrıca Külliye bünyesindeki binaların ruhsat ve yapı kullanma izinlerinin yasalara uygun biçimde zaten önceden alındığını kaydetti. 


Haberlere konu olan Danıştay kararıyla ilgili hukuki sürecin halen devam ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanlığı kaynakları, "bazı çevrelerin gerçekleri çarpıtma ve tezvirat suretiyle kamuoyunu yanıltma girişimleri"ne itibar edilmemesi gerektiğini aktardı.


Bu arada kararı yorumlayan idare hukukçuları, Danıştay...