01 / 05 / 2024

dar gelirli aileler 280 bin konut

dar gelirli aileler 280 bin konut

2023 yılına kadar dar gelirli vatandaşlar ve dezavantajlı gruplar için 280 bin yeni sosyal konut inşa edilecek.

Egeşehir Toplu Konut Projesi'yle İzmir'e 546 yeni konut geliyor! 650 bin TL'ye 3+1 konut fırsatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için Çiğli’de inşa edeceği 546 dairelik toplu konut projesi 2025 yılında tamamlanacak.

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 

Ücretsiz sosyal konut projesine 3 günde 1000 başvuru! 6 Şubat'ta sona erecek!

Elbistan Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yapımına başlanılan ücretsiz sosyal konut projesinde başvurular devam ediyor. 18 Aralık'ta başlayan başvurulara 3 günde 1000 kişi başvurdu. 

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için devlet 130 ile 260 lira arasında destek veriyor.  Peki kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir? Elektrik ödemesi destek ödemeleri için başvurular nereden, nasıl yapılıyor? İşte elektrik destek ödemeleri ile ilgili detaylar...

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

Dar gelirli vatandaşlara 1.100 TL yatırılıyor! Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Dar gelirli vatandaşların hesaplarına 1.100 TL yatırılıyor. Söz konusu ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın...

SED Yardımı Ekim 2023 ödemelerinde son dakika! Düşük gelirli aileler acil bakın!

SED Yardımı Ekim 2023 ödemelerinde son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Düşük gelirli aileler çok acil bu açıklamaya bakın...

Fatura desteği almak isteyen dar gelirliler dikkat! Tarih verildi!

Dar gelirli aileler elektrik desteği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki fatura desteği ne zaman verilecek?  

Çorum TOKİ projesi için yeni tarih belli oldu! Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor!

Dar gelirli aileler için Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut projeleri inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çorum projesi için de yeni ihale tarihini açıkladı. İşte detaylar...

Beslenme çantasının aylık maliyeti 770 TL oldu!  1 elma 8,2 TL...

Okulların açılması ile beraber, dar gelirli aileler çocuklarının beslenme çantasını nasıl dolduracaklarını düşünmeye başladı. Bir beslenme çantasının aylık maliyeti 770 lira olurken içinde sadece basit sandviç, meyve ve süt bulunuyor...

Dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı konut müjdesi: Sosyal konut projeleri yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Plan'ı açıkladı ve bu plan kapsamında dar gelirlilere yönelik önemli bir müjde verildi. Başkan Erdoğan, Türkiye genelinde yaşayan dar gelirli vatandaşlar için TOKİ aracılığıyla uygun fiyatlarla konut satışının yapılacağını duyurdu.

Bakanlık son dakika müjdesini verdi! Dar gelirli aileler hemen baksın

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere yönelik çok önemli bir haber geldi. Ailelere yönelik yaptığı elektrik faturası desteğinin detayları belli oldu. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi açıkladı! Elektrik faturası desteği verilecek! Başvuran hemen alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yönelik elektrik desteğinin detayları belli oldu. Başvuru yapmak isteyen dar gelirli aileler gerekli şartları taşımaları halinde PTT şubelerine başvuru yapabilecek. 

dar gelirli aileler 280 bin konut Haberi

dar gelirli aileler 280 bin konut

Hükümet, dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere toplumun tüm kesiminin yeterli, yaşanabilir, dayanıklı, güvenli, temel altyapı hizmetlerine sahip konutlarda yaşayabilmesi için seferberlik ilan etti. 

Takvim gazetesinde yer alan habere göre, bu kapsamda 2023'e kadar dar gelirlilere ve dezavantajlı gruplar için 280 bin sosyal konut inşa edilecek.

Önümüzdeki dönemde konut piyasasında devletin düzenleyici, denetleyici, destekleyici rolü de güçlendirilecek.  Konut ihtiyacının yerleşmelere göre belirlenebilmesi için konut stoku da ortaya çıkarılacak.

Fiyatlar illere göre farklılık gösterse de ihtiyacı olan vatandaşlar TOKİ konutlarını kira öder gibi en az 388 lira taksitlerle alabiliyor. İdare, alt gelir grupları için 75 ve 85 metrekarelik, fiyatı 116 bin 400 lira olan 2 oda 1 salon konutlar inşa ediyor. Yüzde 12 peşinatla (13.988 TL) alınan konutlar için 240 aya kadar vade uygulanıyor ve 388 lira taksit...