27 / 04 / 2024

Değişen Dünya Gelişen Malzeme

Değişen Dünya Gelişen Malzeme

Şişecam Düzcam, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından ‘Değişen Dünya Gelişen Malzeme’ temasıyla düzenlenen, ‘7. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’ne gümüş sponsor oldu.

Altın satış yedi! Rotası değişen altın düşecek mi yoksa yükselecek mi? 

Altın fiyatlarında rota değişti. Peki altın fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı? İşte milyonlarca yatırımcının merak ettiği o sorunun yanıtı...

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Motorinde fiyatlar bugün de değişti: Dün zam, bugün indirim geldi! Sürücüler dikkat! 

ÖTV'de yapılan düzenlemenin ardından dün akaryakıt fiyatlarına zam gelmişti. Bugün ise motorinin litre fiyatına indirim yapıldı. İşte BP, Shell, Total, Petrol Ofisi, Opet 5 Ocak 2024 fiyat listesi...

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Konut satışlarında denge yine değişti: Ev var alıcı yok!

Türkiye'de konut sektöründe dengeler sürekli değişiyor. Düne kadar yatırım aracı olan konut cazibesini yitirdi. 2.el piyasada ilan sayısı artarken, evlere alıcı bulmak zorlaşıyor.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Konut kredisi faiz oranları sil baştan değişti! 1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Ev alma hayali kuran vatandaşların çoğu bu hayallerini konut kredisi ile gerçekleştiriyor. Merkez Bankası faiz kararından sonra değişen konut kredisi faiz oranları merak ediliyor. Peki  1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında yükseliş sürecek! İşte altına yatırım yapmanın en kolay yolu!

Dünya genelinde değişen makro ekonomik koşullar nedeniyle altın cazip bir yatırım aracı olarak ön planda. Altın fiyatlarındaki yükseliş beklentisi devam ederken, Tether Gold da fiziki altın tasarrufuna kıyasla yatırımcılara çeşitli avantajlar sunuyor.

Emeklilere %25 Zam Yapıldı: En Düşük Emekli Maaşı Değişmedi

Emekli maaşlarına yapılan %25 oranındaki zam, emeklilerin beklentilerini karşılamadı. En düşük emekli maaşında değişiklik olmazken, kök maaşı 6500 TL ve altında olanlar 7500 TL'yi almaya devam edecek.

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değişti! TDK tek tek açıkladı: O sözcükler artık bu şekilde yazılacak! 

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değiştirildi. TDK tarafından yazımı değişen sözcükler tek tek açıklandı. İşte o sözcükler...

Uzmanlardan kritik uyarı! Enflasyon baskısı arttıkça faiz oranları yükselecek

Beklenenden daha güçlü olan ABD enflasyonu ve tüketici harcamalarındaki artış ve gelecekteki para politikasına ilişkin tahminler hızla değişirken, dünya çapında faiz oranlarının daha da yükseleceği yönündeki beklentiler kuvvetlendi.

Netflix şifre paylaşımını durdurmak için bu yolu deneyecek! Hesaplar askıya alınabilir!

Netflix'in ücretsiz şifre paylaşımını durdurma planlarını daha geniş çapta uygulamaya koymasına yaklaşık sekiz hafta kala , Latin Amerika'da yapılan bir deneme, Netflix'in değişiklikleri dünya çapında nasıl uygulayabileceğine dair bir gösterge sunuyor.

Sıfır otomobillerde liste fiyatı değişti! Cep yakan fiyatlar...

2023 yılına girmemizle birlikte araçlardaki liste fiyatları da değişiyor. Bazı markalar sembolik artışlar yaparken, gelen zamlarla birlikte vergi dilimi değişen modellerde 40 bin liraya yaklaşan artışlar yaşandı. İşte o liste...

Değişen Dünya Gelişen Malzeme Haberi

Değişen Dünya Gelişen Malzeme

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Avrupa’nın 2’nci dünyanın 5’inci büyük düzcam üreticisi Şişecam Düzcam, Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen 7. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’ne katıldı.


Şişecam Düzcam, 26 Kasım 2015 tarihinde Grand Tarabya Oteli’nde “Değişen Dünya Gelişen Malzeme” temasıyla düzenlenen zirvenin gümüş sponsorluğunu üstlendi.



Şişecam Düzcam, zirvenin gerçekleştirildiği alanda kurduğu stantla, pazarın ihtiyaçları doğrultusunda en son teknoloji kullanılarak geliştirdiği ürünleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sektör temsilcileri kurulan stantta, enerji tasarrufu, gürültü kontrolü, güvenlik gibi özelliklere sahip, dekoratif unsurlarıyla da öne çıkan Şişecam Düzcam ürünlerini inceleme fırsatı buldu.


Yurtiçi ve yurtdışından birçok uzman ve üst düzey yetkilinin katılımıyla gerçekleştirilen zirvede, değişen dünya için geliştirilen malzemeler ve sektörün değişen ihtiyaçları...