26 / 07 / 2024

deprem için nasıl önlem alınmalı

deprem için nasıl önlem alınmalı

Tam 15 yıl önce bugün Marmara Bölgesi şiddetli bir depremle sarsıldı. Binlerce hayatı bir anda darmadağın eden 99 depremini, o dönemden bu yana arama-kurtarma faaliyetlerinde aktif bir şekilde çalışan Yılmaz Sevgül’den dinledik

Farklı şehirden gayrimenkul almak isteyenler dikkat! Telekonferans ile tapu satış işlemi nasıl yapılır?

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda telekonferans ile tapu satış işleminin nasıl yapıldığını anlattı. İşte Arif Güdül'ün o paylaşımı...

Dev Bankalardan Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminleri geldi! 

JPMorgan, Goldman Sachs ve Barclays, gibi dünyaca ünlü dev bankalar, haziran ayı TÜFE verilerinin açıklanmasından sonra Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminlerini açıkladı. 

Şartlı sağlık yardımı nedir ve nasıl alınır? 

Şartlı sağlık yardımı, ekonomik güçlük içerisinde olan haneler için bir uygulanan bir yardım programıdır. Bu kapsamda, şartlı sağlık yardımı ile ilişkin detayların ne olduğu ve bu yardım için nasıl başvuru yapılacağı vatandaşlar arasında merak ediliyor.

BES kısmi ödeme başvurusu nasıl yapılır? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES), biriken tutarın yarısını almaya imkan tanıyan kısmi ödeme uygulamasının başvuru şartları belli oldu. BES kısmi ödeme için nasıl başvurulur? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır? İşte bilinmesi gerekenler…   

Genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Ziraat Bankası çiftçi kredisi 2024! Başvurana tam bu kadar yatıyor!

Çiftçiler, nakit ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Ziraat Bankası çiftçi kredisi ile ilgili detayları araştırıyor. Peki genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Ziraat Bankası çiftçi kredisi başvuru 2024!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük deprem için saat verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan  son 100 yılda depremlerin en çok hangi saatte olduğunu açıklayarak büyük deprem için saat verdi. İşte Ercan'ın açıkladığı o saatler...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem için tek çareyi açıkladı!

Deprem korkusu vatandaşların gündeminden düşmezken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, deprem için tek çarenin sağlam yerde sağlam yapı olduğunu belirtti. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o paylaşımı...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

İlber Ortaylı: İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirler alınmıyor! Anadolu'ya taşınma başlamalı!

Beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yorumlar peş peşe geliyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı da İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirlerin alınmadığına dikkat çekerek, yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

Emlak Konut GYO Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir'deki yeni projesi ön talep topluyor. Peki Emlak Konut Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

deprem için nasıl önlem alınmalı Haberi

deprem için nasıl önlem alınmalı

Evler, sokaklar, hayatlar saniyeler içinde yıkıldı. Hepimizi derinden etkileyen fotoğraflar, sesler, anılar silinmemek üzere akıllarımıza kazındı. Bir de günlerce enkazlarda yaşayan, yıkıntılar arasında yakınlarını arayan insanlarla omuz omuza çalışan, açlıkla, uykusuzlukla, türlü imkânsızlıklarla mücadele edenler vardı. Onlardan biri olan AKUT’un kurucu üyelerinden Yılmaz Sevgül bir kitap yazıp arama-kurtarma deneyimlerini anlattı. İletişim Yayınları’ndan Tanıl Bora’nın editörlüğünde çıkan “Dağ Başında Enkaz Altında”, sadece Marmara depremini değil, ülkemizdeki ve AKUT’un elinin uzandığı çeşitli ülkelerdeki türlü felaketlerde yaşananları anlatıyor. Okuyanları -kolaya kaçıp kahramanlık edebiyatı yapmadan- yerden yere vuruyor. Sevgül ile, deprem anılarını ve çalışmalarını konuştuk.


Bu kitap için sizi motive eden neydi? Benzer çalışmalar yapacaklara yol göstermek mi, ekiplerin yaşadıklarını ifade etmek mi yoksa tarihe not düşmek mi?


Aslında hepsi. Dünyada ve Türkiye’de çok önemli...