07 / 08 / 2024

deprem ve tarihi yapılar

deprem ve tarihi yapılar

Tarihi eserlerin depreme karşı izlenmesi ve korunması için çalışmalara hız verildi. Tarihi Nuru Osmaniye Camii, yerleştirilen sensörlerle 24 saat izleniyor. Deprem kuşağında yer alan İstanbul ’da çok sayıda tarihi eser büyük bir riskle karşı karşıya.

Altın fiyatlarında 7 şiddetinde deprem! Bir anda düştü! İşte gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları!

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yatırımcıların gündeminden düşmezken, 2 bin 660 TL'yi gören ve tarihi rekor kıran altın fiyatları bir anda düştü. İşte gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları...

1 dolar tam 63 TL olacak! Ünlü ekonomist dudak uçuklatan rakamı ve tarihi açıkladı! 1 dolar bugün kaç TL?

Elinde doları olanlar, yatırımcılar ve dolar alacaklar doların nasıl seyredeceğini merakla araştırıyor. Ünlü ekonomist dudak uçuklatan rakamı ve tarihi duyurdu. İşte merak eidlen o rakam ve tarih... 

İstanbul’un 956 mahallesinde saatli bomba var! Bu ilçe ve mahallelerdeki binalara acil müdahale gerekiyor!

Önceki dönem İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İstanbul’un 956 mahallesinde saatli bomba olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de konut fiyatları tarihi seviyelere yaklaştı!

Online emlak portalı Rightmove tarafından açıklanan resmi verilere göre İngiltere'de konut fiyatları, aylık yüzde 1,1 ya da 4.207 pound artış göstererek 372.324 GBP'ye yükseldi ve tarihi seviyelere yaklaştı.

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan'da yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak "deprem dirençli kentlerin" önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Görür, benzer büyüklükte bir depremin Türkiye'de olması halinde on binlerce vatandaşımızı toprağa vereceğimizi söyleyerek yine çağrıda bulundu. 

Dolar 32 TL'ye euro 35 TL'ye tırmanıyor! Dövizde tarihi anlar! 5 Mart 2024 son dakika döviz kurları

Türk Lirası'ndaki değer kaybı devam ediyor. Bugün Dolar 32 TL'ye euro 35 TL'ye tırmandı ve tarihi rekorlarını kırdı. İşte 5 Mart 2024 son dakika döviz kurları.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

İstanbul'da beklenen 7 büyüklüğündeki depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı uyarı!

İstanbul'da beklenen depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı açıklamalar peş peşe geldi. Türkiye'nin önde gelen deprem ve afet uzmanları Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremine ilişkin konuştu. 

Bitcoin tarihi rekorunu kırdı! Son 4 yılda Türk Lirası değerini 22 kat yükseltti

Bitcoin, 2020 sene başından bu yana Türk Lirası cinsinden yüzde 2.140 değer kazanarak değerini, 22 kattan fazla artırdı ve tarihi bir rekor kırdı. İşte haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katıldı. Erdoğan, "81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

Deprem, pandemi ve tatil maliyetleri yazlık talebini katladı: Sayfiyelerde altın çağ! 

Kovid-19 pandemisi, deprem ve enflasyon gibi durumlar yazlık talebini katladı. İşte konut tercihlerindeki değişiklikler...

deprem ve tarihi yapılar Haberi

deprem ve tarihi yapılar



Deprem kuşağında yer alan İstanbul ’da çok sayıda tarihi eser büyük bir riskle karşı karşıya. Olası bir depremde tarihi eserlerin ne derece etkileneceği üzerinde durulması gereken en önemli konulardan biri. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bu duruma el atacak bir uygulama başlattı. Üniversitenin Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa kurduğu Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAM) tarihi mekânları depreme karşı izleyecek. 


KURAM ilk olarak Nuru Osmaniye Camii’ni izlemeye aldı. Camiye yerleştirilen deprem kayıt sensörleri yardımıyla toplanan veriler, camide meydana gelen hareketleri kaydederek muhtemel hasarların önceden belirlenmesine yardımcı olacak. Deprem sensörleri ayrıca merkez bünyesinde yapı sağlığının sürekli izlenmesi konusunda araştırmacılara önemli bilgiler sağlıyor. Nuru Osmaniye Camii’ndeki deprem kayıt sistemi sayesinde küçük-büyük bütün depremlerin yapıya etkisi uzmanlar tarafından ayrıntılı...