26 / 07 / 2024

devlet desteğiyle konut kredisi

devlet desteğiyle konut kredisi

Devletin konut seferberliği başladı. Buna göre ilk kez ev sahibi olacak kişiler bankalarda açtıracağı konut hesabıyla 15 bin liraya kadar devlet desteği almaya hak kazanacak.

Konut alacaklara devlet desteği yeterli mi?

‘Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik’ resmi gazetede yayımlandı. Kendine ait konutu olmayanların ilk ve tek konut satın almalarına destek olmak amacıyla devlet katkısına ilişkin esaslar belirlendi.

Konut almak isteyenlere 15 bin TL destek!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, konut hesabı uygulamasına ilişkin yönetmeliği de yayımladıklarını hatırlatarak, konut almak isteyenlere 15 bin liraya kadar destek sağlayacaklarını belirtti.

Yeni düzenleme ile tasarruf yaparak ev sahibi olunabilecek!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, ilk kez konut alacaklara özel verilecek devlet desteğinin yürürlüğe girmesiyle birlikte uzun vadede piyasaya canlılık geleceğinin altını çizdi.

Türk Müteahhitler Birliği: Kentsel dönüşüm için devlet desteği şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği(TMB), ülkenin; kentsel dönüşüme, yapısal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ve bu çalışmaların devlet desteği olmadan yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Cebinde 89 bin 900 lirası olana prefabrik ev müjdesi! Sudan ucuza ev fırsatını kaçırmayın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra ilginin arttığı prefabrik evler fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Cebinde 89 bin 900 lirası olan devlet desteğiyle prefabrik ev alabiliyor. İşte detaylar...

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Gayrimenkul uzmanı 1.5 milyonluk kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili merak edilenleri açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 buçuk milyon liralık kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Vatandaşlar yarısı bizden kampanyası ile ilgili merak edilenleri araştırıyor. İşte kentsel dönüşüm projesi ile ilgili tüm merak edilenler...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

KIA Sportage 300 bin TL kredi desteğiyle satışta! İşte Eylül 2023 fiyatları ve online kredi desteği detayları!

Güney Kore'nin otomotiv devi Kia'nın sevilen SUV modeli Sportage 300 bin TL kredi desteğiyle satışa çıktı. İşte KIA Sportage Eylül 2023 fiyatları ve online kredi desteği detayları...

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

Hatay'da 2 bin 509 depremzede esnaf geçici iş yerlerine kavuştu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 2 bin 509 esnafa devlet desteğiyle inşa edilen geçici iş yerleri teslim edildi.

Çalışmayana, emekliye ve çalışana devlet desteği! Anında tek şartla 2500 TL yardım!

Emekli vatandaşa, çalışana, çalışmayan kişilere devlet desteğinde bulunulacak. İşte detaylar!

Prefabrik ev almak isteyenlere kampanya! İşte tüm detayları ile....

Türkiye'de konut sahibi olmak isteyenlerin tercih ettiği prefabrik yapılar, artan talep ve devlet desteğiyle birlikte daha da popüler hale geldi. Özellikle pandemi döneminde, prefabrik evlerin tercih edilmesiyle birlikte devlet, bu alanda vatandaşları destekleyen bir kampanya başlattı.

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! Elektrik faturalarına devlet desteği geliyor. 

Faturaların yüksek geldiği şu dönemlerde devletten yapılan açıklama vatandaşa rahat nefes aldırdı. Yapılan duyuruda: 135 TL ve üzerindeki elektrik faturalarına devlet desteğinin yapılacağı açıklandı. 

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

Evlenecek çiftlere devlet desteği! Düğün hibesi sizleri bekliyor! İşte şartlar!

Evlenecek çiftlere devlet desteği. Devlet tarafından evlenecek çiftlere hibe veriliyor. İşte detaylar!

devlet desteğiyle konut kredisi Haberi

devlet desteğiyle konut kredisi

Peki ama nasıl? İşte bu konudaki kafa karışıklıklarını giderecek kritik 11 soru ve yanıtı... 


İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlara konut hesabı açtırmaları halinde devlet tarafından 15 bin TL’ye kadar destek sağlanması için gerekli olan alt yapılar hazırlandı. Bu sayede pek çok kişinin ev sahibi olması hedefleniyor. Peki konut hesabına devlet desteğinden kimler, hangi koşullar altında yararlanabilir? 


MAVİ KARTLILAR ALAMAZ 


1- Kimler destekten yararlanabilir?

7 Haziran 2015 tarihi itibarıyla tamamı kendisine ait bir konutu bulunmayan Türk vatandaşları konut hesabı açtırarak devlet desteğinden yararlanabilirler. Dolayısıyla üzerine tapusu tamamı kendisine ait bir evi olmayan her Türk vatandaşı gerekli şartları sağladığında bu destekten yararlanabilir.


2- 'Mavi Kartlı'lar da faydalanabilir mi? 

Türk vatandaşlığından izinle çıkanların yani Mavi Kartlıların konut hesabı açtırarak devlet desteğinden yararlanmaları mümkün değildir. 


ÇOCUKLAR İÇİN DE VAR 


3-...