28 / 04 / 2024

Devlet yatırımlara ara mı verecek

Devlet yatırımlara ara mı verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırımcılarımız, sakın yatırımlarınızı askıya almayın, aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Devlet olarak biz de devletin altyapı, üstyapı yatırımlarında asla ara vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Yatırım araçlarının yeni hafta performansı belli oldu! Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen bakın!

Yatırım araçlarının merakla beklenen yeni hafta performansı belli oldu. Peki Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!  

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdığı kaydedildi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama olarak yüzde 0,13 kazançla kapattı. BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim olduğu belirtildi.

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu hafta en çok o yatırım araçları kazandırdı! 

Yatırım araçlarının performansı haftayı şekillendirdi. Hisse senetleri ve altın değer kaybetti, yatırım fonları artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!

İnsanların barınma ihtiyacını gideren konutlar aynı zamanda yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Son bir yılda konut yatırımı yüzde 150 kazanç sağlayarak diğer yatırım araçlarına karşın açık ara öne geçti. 

Yüksek enflasyona karşı yatırım araçlarının performansı: Altın, borsa ve dolar değerlendirmesi!

ENAG'ın açıklamasına göre, bu yılın başından itibaren enflasyon yüzde 69,21 yükseldi. Bu durumda, yatırım araçları birikim sahiplerini ne kadar koruyabildiği merak konusu.

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına dair finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımladı. Peki geçen ay en çok hangi yatırım kazandırdı? İşte detaylar...

Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Altın, dolar, borsa yatırım araçları performansı...

Yatırımcılar bu hafta en çok kazandıran yatırım aracının hangisi olduğunu merak ediyor. Peki, Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Altın, dolar, euro, borsa yatırım araçları performansı...

Yatırım araçları haftalık performansını artırdı!

Yatırım Araçları Yüksek Performansla Haftayı Tamamladı: Hisse senetleri yüzde 10, dolar yüzde 11,9, altın yüzde 11,8 değer kazandı. İşte ayrıntılar...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tunç Şatıroğlu yatırımcıları uyardı: Bu yatırım araçlarını alın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tunç Şatıroğlu, ekonominin başına Mehmet Şimşek'in geçmesi halinde cazip gelecek yatırım araçlarını peş peşe açıkladı.

İşte en yüksek reel getiri sağlayan yatırım araçları!

TÜİK, 2023 Mart ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını paylaştı. Açıklanan verilere göre aylık maksimum reel getiri külçe altın olurken, finansal yatırım araçları yıllık bazda değerlendirildiğinde BIST 100 endeksi, yatırımcısına maksimum reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak kay

Ne altın ne dolar! Bu yatırım araçlarının bir yılda getirisi yüzde 29 oldu! Duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

​​​​​​​Altın ve dolara karşı yeni yatırım araçları ön plana çıktı. Sanat eserleri, saatler hatta mobilyalar bile yatırım aracı olurken, getirisi ise bir yılda yüzde 30’a dayandı.

Altın da değil dolar da! O yatırım araçları enflasyona kafa tuttu! Getirisi bir yılda yüzde 29 oldu!

Altın ve dolar bilinen en ünlü yatırım araçlarındandır. Ancak o yatırım araçları enflasyona bile kafa tuttu. İşte detaylar!

Devlet yatırımlara ara mı verecek Haberi

Devlet yatırımlara ara mı verecek

Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırımcılarımıza sesleniyoruz, buradan da sesleniyorum; Tüm yatırımcılarımız, sakın yatırımlarınızı askıya almayın, aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Devlet olarak biz de devletin altyapı, üstyapı yatırımlarında asla ara vermeyeceğiz." şeklinde konuştu. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:


"Finans sektörüne sesleniyorum; Bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün. Bu millete, vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı, sizin vereceğiniz bu ucuz krediyle bu ülkede çok daha farklı adımları atabilsin. Bu istihdam noktasında da bize çok daha farklı istihdamları getirsin.


Olağanüstü hal ilan edildi diye bazı ürünlerin satılmasında yüksek fiyat uygulamasına girenlere sesleniyorum; Eğer böyle bir yanlış teşebbüsün içinde olanlar olursa, bilsinler ki bunların tepesine devletimiz biner, hükümetimiz biner. Normal şartlar neyse bu akışta bu devam edecektir."


S&P'ye tepki

S&P'nin Türkiye ile ilgili not açıklamasına ilişkin...