29 / 04 / 2024

Doğalgaz tüketimi ne kadar arttı

Doğalgaz tüketimi ne kadar arttı

Doğalgaz tüketimi yüzde 5,7 arttı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerine göre, 2013'te doğalgaz tüketiminin yüzde 20,78'i konutlarda, yüzde 45,85'i elektrik üretiminde, yüzde 25,11'i sanayide gerçekleşti.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Doğalgaz destek ödemesi arttı mı? Aylık doğalgaz desteği ne kadar oldu? Güncel doğalgaz destek ödemesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretsiz doğalgaz destek miktarının arttığını açıkladı. Yıllık artışın arttığını duyuran Erdoğan'ın açıklamasının ardından vatandaşlar doğalgaz destek ödemesini araştırmaya başladı. Peki Aylık doğalgaz desteği ne kadar?

Merkez Bankası enflasyon verilerini açıkladı! Doğalgaz tüketimi açık ara önde...

Merkez Bankası Kasım ayı enflasyon değerlendirmesini açıkladı. Yapılan değerlendirme kapsamında senelik enflasyonun gıda ve temel mal gruplarında düşerken, enerji başta olmak üzere diğer ana gruplarda yükseldiği açıklandı. İşte açıklanan veriler ve haberin detayları...

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!

Nisan ayında başlayan ve ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kampanyası büyük ilgi gördü. Bu kapsamda konut aboneleri için ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi. Peki bedava doğalgaz hangi tarihte bitecek? Bedava doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek? İşte o tarih...

Mutfak tüp fiyatlarına zam üstüne zam! 12 kg ev tüpü ne kadar oldu? İşte güncel fiyatlar...

Evinde doğalgazı olmayan vatandaşları üzecek haber geldi. Tüp fiyatları yükseldi. Bazı firmalar peş peşe fiyatlarını güncelledi. Peki, 12 kg ev tüpü ne kadar oldu? İşte fiyatlar...

Ücretsiz doğalgaz ödemelerinde flaş gelişme! Fazla ödemeler zammıyla geri alınacak!

Bakanlık tarafından ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında doğalgaz şirketlerine yapacağı ödemelerdeki süre 5 günden 10 güne uzatılırken dağıtım şirketine yapılan fazla ödemeler gecikme zammıyla birlikte geri alınacak.

Bedava Doğal gaz bitti mi? 2023 ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek?

Mayıs ayında ücretsiz doğalgaz kullanan vatandaşlar kampanyanın ne zaman sona ereceğini sorguluyor. Peki, doğalgaz kampanyası ne zaman tamamlanacak? İşte detaylar...

Doğal gaz haziran ayında ücretsiz olacak mı? Ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos'ta bulunan Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı'nın Devreye Alma Töreni'nde  1 ay boyunca konutlardaki doğalgazın ücretsiz olacağını duyurmuştu.

Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay konutlarda ücretsiz doğalgaz kullanılacağının müjdesini vermişti. Peki ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Bu ay doğalgaz kimlere bedava? Ücretsiz doğalgaz ne zaman sona erecek? Detaylar tek tek sıralandı! 

Bedelsiz doğalgaz kullanımı ile ilgili detaylar tek tek sıralandı. Peki bu ay doğalgaz kimlere bedava? Ücretsiz doğalgaz ne zaman sona erecek?

Mayıs ayında doğalgaz bedava mı? Hangi ay doğalgaz ücretsiz? Doğalgaz parası ne zaman geri verilecek?

Bedava doğalgaz milyonlarca doğalgaz abonesinin gündeminde yer alıyor. Özellikle doğalgazın hangi ayda ücretsiz olacağı ve doğalgaz parasının ne zaman geri verileceği sorgulanıyor. İşte detaylar!

Bedava doğalgaz hangi ayda başlıyor? Bedava doğalgaz ne zaman başlıyor?

Doğalgaz faturalarının ne zaman bedava olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte Doğalgaz ne zaman bedava 2023? İşte detaylar!

Doğalgaz kullananlar hemen baksın! Yeni döneme girildi!

Doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak? İşte detaylar!

Doğalgaz tüketimi ne kadar arttı Haberi

Doğalgaz tüketimi ne kadar arttı


Türkiye'de geçen yıl tüketilen doğalgaz miktarı, önceki yıla göre yüzde 5,7 artarak 47,8 milyar metreküpe ulaştı. 


Türkiye'de sanayi ve ekonominin gelişmesi ve nüfusun artmasına paralel olarak doğalgaz tüketimi de her yıl artış gösteriyor. 


Türkiye'de geçen yıl tüketilen doğalgaz miktarı, önceki yıla göre yüzde 5,7 artarak, 47 milyar 800 milyon metreküp olarak hesaplandı. 


Geçen yıl elektrik üretiminde doğalgaz, yüzde 46,7'lik pay ile ilk sırada yer aldı. Yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde hidroelektrik santrallerinin payı düşerken, doğalgazın payı yükseldi. 


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerine göre, 2013'te doğalgaz tüketiminin yüzde 20,78'i konutlarda, yüzde 45,85'i elektrik üretiminde, yüzde 25,11'i sanayide gerçekleşti. 


Öte yandan, soğuk hava şartlarının da etkisiyle Türkiye salı günü 213 milyon metreküple Cumhuriyet tarihinin bir günde gerçekleşen en yüksek doğalgaz tüketimine...