18 / 05 / 2024

dolar gayrimenkul satışını artırdı

dolar gayrimenkul satışını artırdı

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "Doların son dönemdeki hızlı yükselişi bazı sektörleri olumsuz etkilese de gayrimenkul sektörüne yansıması olumlu oldu" dedi.

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Yabancı yatırımcı konuttan uzaklaşıyor! Gayrimenkul satın almak finansal açıdan mantıklı değil! Acil çözüm gerekiyor

Yabacıların konut satın alma yoluyla vatandaş olmasına getirilen düzenleme sonrası konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,7’ye kadar geriledi. Yabancılar konutlarını satarak ülkeyi terk etmeye başladı. 

Tebernüş Kireçci'den yabancıya gayrimenkul satışına sert tepki! Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz?

Yabancılara konut satışının payı yüzde 1,7'ye geriledi. Vatandaşlık karşılığı yabancılara tek tek konutlar satıldı. Son zamanlarda ise yabancılar ülkeyi terk etmeye başlarken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya gayrimenkul satışını masaya yatırdı...

1 dolar bugün ne kadar? 20 Nisan Cumartesi dolar/TL kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı

20 Nisan Cumartesi dolar/TL kuru milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Her geçen gün yükselmeye devam eden dolar/TL kuru bugün ne kadar? 1 dolar bugün ne kadar? 20 Nisan Cumartesi dolar/TL kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı.

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

Güncel dolar kuru: Dolar bugün ne kadar? Dolar kaç lira? 27 Mart 2024 dolar alış satış kaç TL?

Güncel döviz kurları yatırımcının gündeminde. Yatırıcılar ve dolar alıp satmak isteyen vatandaşlar 'Dolar bugün ne kadar? Dolar kaç lira? 27 Mart 2024 dolar alış satış kaç TL?' sorularını araştırıyor. 27 Mart 2024 dolar/TL kuru...

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Dolar yükseliyor! 1 dolar bugün kaç TL? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 16 Ocak 2024 dolar alış satış fiyatı

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı. Yukarı yönlü hareket eden dolar kuru bugün ne kadar? 1 dolar kaç lira? 16 Ocak 2024 dolar alış satış fiyatı.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Dolar rekor tazeledi! 1 dolar bugün kaç TL? Dolar kaç lira? 28 Kasım Salı dolar alış satış fiyatı!

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde rekor tazeledi. Son üç aydır yükselişe geçen dolar bugün de yükselemeye devam ediyor. 1 dolar bugün kaç TL? Dolar kaç lira? 28 Kasım Salı dolar alış satış fiyatı.

Dolar 29 liraya tırmanıyor! Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar? 23 Kasım Perşembe dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devam ediyor. Haftanın dördüncü işlem gününde dolar kuru 29 lira rekoruna doğru tırmanıyor. Peki dolar alış satış fiyatı bugün ne kadar oldu? Dolar kaç lira? 23 Kasım 2023 dolar/TL kuru.

dolar gayrimenkul satışını artırdı Haberi

dolar gayrimenkul satışını artırdı

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkam Gökhan Taş, kurdaki gelişmelerin gayrimenkul sektörüne etkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taş, "Döviz borcuyla yatırım yapan özel sektör, dövizle borçlanan vatandaş, ithal hammadde kullanan sanayici, başta otomobil olmak üzere ithal ürün fiyatları her ne kadar dolardaki kur artışından olumsuz etkilense de bu durum bazı sektörlerin ise yüzünü güldürdü. Bunların başında da küçük yatırımcının her zaman gözbebeği olan gayrimenkul sektörü geliyor" dedi. 


Gayrimenkul sektöründe faizler artmış olmasma rağmen emlak satışlarının düşmediğini vurgulayan Taş, birikimlerini dolara yatırarak değerlendirenlerin bu dönemde karlı çıktığını ifade ederek, "Dolardaki hızlı yükselişten soma, elindeki dolar birikimini bozdurup konut alarak değerlendirmek isteyenler var. Doların değerlenmesiyle gayrimenkul yatırımı düşünenler, 1 yerine 2 tane birden gayrimenkul alıyor" ifadelerini kullandı. 


Gökhan Taş, 2014 yılının tapu satış adedinde...