15 / 05 / 2024

dolara gelen zam konut fiyatlarına yansırmı

dolara gelen zam konut fiyatlarına yansırmı

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Genel Başkanı Nazmi Durbakayım, döviz kurlarındaki rekor kıran artış nedeniyle "dövizdeki artış konut fiyatlarına yansır" dedi...

İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 1 ton demirin fiyatı resmen dibe vurdu! 30 Nisan demir fiyatları

İnşaat sektörü son zamanlarda beton, çimento ve demir fiyatlarına gelen zamlarla yankılanırken, fiyatlar mercek altına alındı. Çimentoya gelen zam geri çekilirken bugün de demir fiyatlarına indirim geldi. 1 ton demirin fiyatı resmen dibe vurdu! 30 Nisan demir fiyatları.

İnşaat sektöründe kartelleşme tepkisi: Projeler yarım kaldı, çimento zamları için yüksek cezalar gelsin!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde gelen zam, inşaat sektöründe tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri, inşaat malzemelerindeki kartelleşme için ağır cezalar talep etti. İşte ayrıntılar...

Hazır betona gelen yüzde 30 zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı!

Hazır beton fiyatalrına gelen yüzde 30’luk zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı. Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, zamların önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Milyonları ilgilendiren zam! Hızlı Geçiş Sistemi, 3 Nisan'dan itibaren 175 TL olacak!

Milyonları ilgilendiren zam haberi kısa süre önce duyuruldu. Buna göre, belirtilen ücretlere, yüzde 75 oranında gelen zam dikkatleri üstüne çekti. Zam, 3 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. İşte haberin detayları.

Emekli maaşına seyyanen zam için tarih verildi! SGK, Bağ-Kur ve memur emeklisine müjde geldi!

Emekli maaş ve ikramiyelere gelen zam gündemden düşmüyor. Yaşam şartlarının zorlaşmasıyla emeklilere gelen zamlar emekliyi mutlu etmedi. Emeklinin gözü seyyanen zamda. Peki emekliye seyyanen zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları hakkında açkılamalarda bulundu. Yapılan açıklama kapsamında kredi ve burs miktarına gelen zam oranı da belli oldu. İşte 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarının detayları...

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Son Dakika! Ekmeğe yüzde 30 zam geldi: İşte ekmeğin yeni fiyatı

Ekmeğe yüzde 30 zam geldi. Peki ekmek fiyatları ne kadar oldu? İşte ekmeğe gelen zam sonrası yeni fiyatlandırma...

Akbank flaş tarihi verdi... 15 Eylül'de başladı... Fiyatına şok zam gelen ürüne 9 ay taksit imkanı

Akbank Axes'te fiyatına son dönemde çok yüksek bir zam gelen bir ürün hakkında flaş bir kampanya başlatıldı. Kampanya 15 Eylül tarihi itibariyle başladı. 31 Aralık'a kadar devam edecek.

Demir fiyatlarına rekor zam! Demirin ton fiyatı bir yılda 5 bin liradan fazla arttı! 1 ton demir bugün ne kadar?

İnşaat sektörünün en temel yap malzemelerinin başında gelen demir, gelen zam haberleri ile gündemden düşmüyor. Geçen yılın aynı ayına göre 14 bin 500 lira olan demir fiyatları bugün 5 bin liradan fazla yükseldi. Bugün demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira?

Hurda piyasasında ipler koptu! Zam üstüne zam gelen hurda fiyatları alarm veriyor! Güncel hurda fiyat listesi

Hurda piyasası, diğer bölgelerdeki arz sıkıntısı ve güçlü hurda talebi nedeniyle çığırından çıktı. Zam üstüne zam gelen hurda fiyatları alarm veriyor. Hurda fiyatları ne kadar? İşte güncel hurda fiyat listesi.

Peş peşe zam gelen Mini Cabrio'ya bu ay zam yok! İşte Mini Cabrio son dakika Eylül 2023 fiyatları!

Geçtiğimiz aylarda peş peşe zam gelen Mini Cabrio'ya bu ay zam gelmedi. Peki Mini Cabrio'nun yeni fiyatları ne kadar oldu? İşte Mini Cabrio son dakika Eylül 2023 fiyatları...

dolara gelen zam konut fiyatlarına yansırmı Haberi

dolara gelen zam konut fiyatlarına yansırmı


Döviz kurlarındaki rekor kıran artış, konutta fiyat ayarlamasını gündeme getirdi. Uzmanlara göre zam beklentisi, bu dönemde konut satışlarına hareket getirecek.


Son 8 yıldır konut fiyatlarının Türk Lirası üzerinden işlem gördüğünü, dolayısıyla döviz kurlarındaki artışın konut fiyatlarına direkt bir etkisinin olmadığını hatırlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Genel Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konut kredilerinde de TL üzerinden borçlanma gerçekleşiyor. Ancak önümüzdeki süreçte döviz hareketlerinin konut satışlarına direkt ve dolaylı etki yapacağını tahmin ediyorum. Dolaylı etkisi konut üretimindeki maliyetler vasıtasıyla olacaktır. Her ne kadar konut üretimindeki malzemelerin yüzde 90’ından fazlası yerli malı olsa da, ithal edilen enerjiye bağlı olarak konutta kullanılan her hammaddenin fiyatlarında bir artış olacaktır ve bu zincirleme reaksiyon olarak konut fiyatlarına yansıyacaktır." dedi.


Yabancıya satış artacak


Diğer...