06 / 07 / 2024

Dolardaki yükseliş satışları arttırdı

Dolardaki yükseliş satışları arttırdı

COLDWELL Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "Doların son dönemdeki hızlı yükselişi bazı sektörleri olumsuz etkilese de gayrimenkul sektörüne yansıması olumlu oldu" dedi.

Sıfır araçlar için Temmuz'a kadar vaktiniz var, sonra yükseliş başlar

Otomobil satışlarındaki düşüş Nisan ayında da devam etti. Sitelerdeki ilan sayıları artarken, satış süreleri de gittikçe uzuyor. Autorola Türkiye Genel Müdürü Aslı Göker, Temmuz ayına kadar uygun fiyatlı sıfır araçların bulunabileceğini söyledi.

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Toronto'da konut satışları son 23 yılın en düşük seviyesine geriledi

Toronto'da konut satışları 23 senenin en az seviyesine kadar gerilerken ortalama konut fiyatı da yüzde 5,4 kadar düştüğü açıklandı. Buna göre, 2023 yılının başında Kanada’da konut rakamlarındaki yükseliş nedeni ile yabancılara satış yasaklanmıştı. İşte haberin detayları...

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa'da elektrikli otomobil satışlarında yükseliş hız kesmiyor!

Avrupa'da araç tescilleri Haziran ayında yüzde 19 oranında arttı. Araç satışlarında yükseliş serisi 11. aya ulaşırken, elektrikli otomobil satışları sadece Almanya’da yüzde 64 oranında artış gösterdi.

New York Times'tan çarpıcı başlık: Türk yalı satışlarında patlama!

Türk Yalı satışlarında patlama yaşanıyor. Son 3 yılda satışlar yüzde 20- 25 oranında arttı. İşte ne çok tercih edilen bölgeler...

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsa İstanbul endeksi, geçen yıldan beri yükseliş trendini koruyor. Son haftalardaki volatil hareketlere rağmen uzmanlar borsanın cazibesini koruyacağını belirtirken, Borsa İstanbul’da bazı patronların hisse satışları dikkat çekiyor.

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Altın fiyatlarındaki sürpriz yükseliş şaşırttı! Yatırımcılar almak için sıraya girdi

Altın fiyatları son dönemde yeniden yükselişe geçti. Gram altının gram fiyatı ve çeyrek altın yükseliyor. Altındaki yükseliş yatırımcıların da altına yönelişini hızlandırdı. Kuyumcularda ise en çok satılan altın çeşitleri de değişti. İşte ayrıntılar...

ABD'de yeni konut satışları Mayıs'ta yüzde 10,7 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin aksine yükseliş gösterdi. Mayıs ayında aylık yüzde 10,7 artan yeni konut satışları 696 bine çıktı.

Ankara'da konut sektörü büyüyor! Satışlar katlandı! 

Fırat Life COO’su Ahmet Fırat, Ankara'daki konut satışlarıyla ilgili konuştu. İşte Ahmet Fırat'ın o değerlendirmeleri...

Dolardaki yükseliş satışları arttırdı Haberi

Dolardaki yükseliş satışları arttırdı

COLDWELL Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "Doların son dönemdeki hızlı yükselişi bazısektörleri olumsuz etkilese de gayrimenkul sektörüne yansıması olumlu oldu" dedi.  Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, kurdaki gelişmelerin gayrimenkul sektörüne etkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taş, "Döviz borcuyla yatırım yapan özel sektör, dövizle borçlanan vatandaş, ithal hammadde kullanan sanayici, başta otomobil olmak üzere ithal ürün fiyatları her ne kadar dolardaki kur artışından olumsuz etkilense de bu durum bazı sektörlerin ise yüzünü güldürdü.  Bunların başında da küçük yatırımcının her zaman gözbebeği olan gayrimenkul sektörü geliyor" dedi.  Gayrimenkul sektöründe faizler artmış olmasına rağmen emlak satışlarının düşmediğini vurgulayan Taş, birikimlerini dolara yatırarak değerlendirenlerin bu dönemde karlı çıktığını ifade ederek, "Dolardaki hızlı yükselişten sonra, elindeki dolar birikimini bozdurup konut alarak...