07 / 05 / 2024

dönüşüm affından nasıl yararlanılabilir

dönüşüm affından nasıl yararlanılabilir

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Yılmaz bugünkü yazısında, ''Dönüşüm affından nasıl yararlanılır?'' konusunu ele aldı. İşte Yılmaz'ın o yazısı...

Yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek? 1,5 milyon TL’lik destek yeterli mi?

Yeni kentsel dönüşüm sürecinin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Evini yenilemek isteyenler yasa ile ilgili detayları araştırıyor. İşte yeni kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilenler...

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Kentsel dönüşüm sil baştan: Salt çoğunluğa uymayanların hisseleri rayiç bedelle satılacak! 

Gelecek hafta komisyonda görüşülecek olan yeni kentsel dönüşüm yasası teklifi ile ilgili detaylar belli oldu. Peki yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

Kentsel dönüşümde yeni formül: Bakan Özhaseki, İstanbul'daki dönüşüm 50+1 formülü hayata geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşüme ilişkin bilgi verdi. Bakan Özhaseki, "İstanbul'da kentsel dönüşümün yüzde 50+1 olarak yapılmasından yanayım" dedi. İşte detaylar...

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası başladı mı, ne zaman başlayacak? Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası ne zaman başlayacak? İşte detaylar!

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'de: Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'ye geldi. Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde bunlara dikkat edin! Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Hemen okuyun!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk altında kabul edilen yıkılmak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha kalıcı yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler?

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm süreci nasıl olacak?

İzmir'de Narlıdere'de 4 mahallede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesini Narlıdere Çatalkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Esen ve S.S. Çatalkaya Konut Yapı Kooperatif Başkanı Zeynal Koçak değerlendirdi.

dönüşüm affından nasıl yararlanılabilir Haberi

dönüşüm affından nasıl yararlanılabilir

Türkiye'deki tüm büyük kentlerin en büyük sorunu düzensiz yapılaşma sonucunda gelişen alt ve üstyapı eksiklikleri. Büyük kentlerde 1950'li yıllarda başlayan sanayileşmenin ihtiyaç duyduğu kol gücü kırsaldaki çiftçilerden sağlandı. Aynı tarihlerde traktörün de tarıma girmesi kırsalda çalışan 10 kişiden 9'unu işsiz bıraktı. Yarım yüzyıl boyunca yüz binler köylerden kente aktı. En önemli konu hiç. düşünülmedi. O da kentlere gelen yüz binlerce insanın nerede yaşayacağıydı.

Hükümetler bunu planlamayınca gelenler de bulduğu yere yerleşti. Kentlerin ortasında yeni köyler kuruldu. Ama bu yerleşim birimleri ne köylerin doğallığına ve güzelliğine sahipti ne de kentlerin imkanına. Yılların ihmali tüm büyük kentlerin yarısından daha fazlasının kaçak yapıyla dolu, çarpık bir yapıya bürünmesine neden oldu. 



İzmir'de de durum çok farklı değil. 1970'li ve 1980'li yıllarda çıkarılan aflarla bu kaçak...