10 / 05 / 2024

Dünya Belediye Başkanları Vakfı

Dünya Belediye Başkanları Vakfı

Dünya Belediye Başkanları Vakfı'nın (City Mayor Foundation), anketinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de aday gösterildi

Bakan Özhaseki: Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Belediye başkanlarına kentsel dönüşüm çağrısında bulundu ve "Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler" dedi. İşte o açıklama...

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası yayımladığı son raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı. Yayımlanan raporda 2023 yılı için küresel büyüme tahmini de düşürüldü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı ka

Yomra Belediye Başkanı'ndan hırsızlık kriteri: Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kamu adına görev yapan belediye başkanlarının eğer öncesinde herhangi bir gayrimenkülü ya da malvarlığı yoksa makam maaşıyla mülk sahibi olamayacağını açıkldı. Bıyık, "Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır" dedi.

9 yılda 1 milyon 700 bin konut dönüştü!

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca Kızılcahamam Eliz Otel'de düzenlenen "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm  çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Düzce Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı!

Düzce'de büyük problem haline gelen Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni sanayi alanına yönelik toplantı gerçekleştirecek. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 

En riskli ilçelerin belediye başkanları konuştu!

İstanbul'da gerçekleşeceği düşünülen depremle ilgili en riskli olan ilçelerin belediye başkanları yaptıkları hazırlıklara ilişkin açıklamalar yaptı.

Ankara Büyükşehir belediye başkanları 'deprem'i tartışacak!

Ankara Kent Konseyince yarın video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olan "Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi" toplantısında, bazı büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehir kent konseyi başkanları, "Depreme hazır mıyız?" sorusuna yanıt arayacak.

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

AK Parti'den belediye başkanlarına kira alacaklarının tahsilinde esneklik önerisi!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde alınması gerekli olan tedbirlerle ilgili genelge gönderdi. 

Depremin en önemli ana başlıklarından biri kentsel dönüşüm!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğl yaptığı açıklamada, "Deprem en önemli konu. Kentsel dönüşüm de bu sorunun çözümünün en önemli parçası. Belediye başkanları olarak her binaya 'Riskli mi, değil mi' gözüyle bakıyoruz." dedi.

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı'nda imar konuşuldu!

CHP'den seçilen büyükşehir belediye başkanları, Sultanahmet Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı'nda gerçekleştirilen "Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı"nda bir araya geldi 

Dünya Belediye Başkanları Vakfı Haberi

Dünya Belediye Başkanları Vakfı

Merkezi İngiltere'nin Başkenti Londra'da bulunan Dünya Belediye Başkanları Vakfı (City Mayor Foundation) 2004 yılından bu yana düzenlediği anketle her yıl Dünya Belediye Başkanı'nı seçiyor. Hiçbir ticari amacı olmayan ve kar gütmeyen vakfın bu yılki anketine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de aday gösterildi. Belediye Başkanı Gökçek, 2012 Dünya Belediye Başkanı (World Mayor 2012) yarışmasına katılan adaylar arasında eleme sonucunda kalan 25 isim arasındaTürkiye'yi temsilen tek aday olarak yer alıyor.


2004 yılında ilk kez gerçekleştirilen ankette Dünya Belediye Başkanlığını bugüne kadar Tiran, Atina, Melbourne, Cape Town, Mexico City belediye başkanları kazandı. 2003 yılında kurulan Dünya Belediye Başkanları Vakfı tarafından bugüne kadar 5 kez verilen ödül için Başkan Gökçek'in rakipleri arasında ABD'den Minneapolis,Brezilya'dan Rio de Janeiro, Polonya'dan Krakow, Hollanda'dan Roterdam, İtalya'dan...