27 / 04 / 2024

dünyada kaç kişi milyarder

dünyada kaç kişi milyarder

Singapur merkezli Wealth-X ve UBS tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2014'te dünyada en az 1 milyar doları olan insanların sayısı 155 kişi artarak ve 2 bin 325 oldu...

1.3 milyon kişi borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düştü!

Açıklanan rakamlara göre borcunu ödeyemeyen ve bankaların takibine düşen vatandaşların sayısı giderek daha da artıyor. Geçen sene 1.3 milyon kişi kredi ya da kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düştü.

EYT'yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik fırsatı kapıda. Paylaşılan detaylara göre Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için resmen geri sayım başladı. Peki kademeli emeklilik ne demek? Sigorta girişi için belirlenmiş olan tarih ne? İşte merak edilen o soruların yanıtları.

TOKİ konutlarına aynı aileden kaç kişi başvuru yapabilir?

TOKİ ülke genelinde yaptığı projeleri ve her geçen gün teslim ettiği yeni konutlar ile gündemdeki yerini koruyor. Yaptığı sağlam yapıları ve ödeme seçeneklerinde sunduğu cazip imkanlar ile TOKİ'ye başvuru yapmak isteyenlerin sayısı artarak devam ediyor. Aynı aileden kaç kişi başvurabilir.

Dünya nüfusu açıklandı! Dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı...

Alman Dünya Nüfusu Vakfı, 2023 senesinde dünya nüfusunun yaklaşık 66 milyon kişi arttığını kaydetti. Buna göre,  2024 sene başı itibarı ile  dünya nüfusu 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişi olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...

2023 yılında dünyada yaşanan felaketler! En büyük deprem Türkiye'de yaşandı...

2023 yılında dünyada  başta iklim değişikliğinden kaynaklanan birçok felakette binlerce kişi hayatını yitirirken birçok ülke, yakın tarihinin "en ölümcül" depremlerini yaşadı. İşte yaşanan o depremler ve haberin ayrıntıları...

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

Dolar/TL bugün kaç liradan işlem görüyor? Dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareket ediyor. Dün 28,28 TL'den kapanış yapan dolar bugün kaç liradan işlem görüyor? Dolar/TL kaç lira? 3 Kasım 2023 dolar/TL kuru.

SGK emeklilik kaydı nasıl oluşturulur? Emekli olma aşamasında olan kişi ne yapmalıdır?

Emeklilik, birçok birey için yaşamlarının önemli bir dönüm noktasıdır ve kişisel ve mali durumlarıyla ilgili önemli kararlar içermektedir. Bu nedenle, emeklilik işlemlerini dikkatli ve bilinçli bir şekilde yönetmek, geleceğinizi güvence altına almanız açısından önemli bir adımdır.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişi alınacak! KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları aman kaçırmayın!

Eylül ayı ile beraber pek çok kişi tarafından merakla beklenen personel alımları da hızlandı. Paylaşılan detaylara göre, kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişinin alınacağı belirtildi. KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları sakın kaçırmayın...

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre, dünya genelinde en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı 22. Detaylar için tıklayın.

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

dünyada kaç kişi milyarder Haberi

dünyada kaç kişi milyarder

Singapur merkezli Wealth-X ve UBS tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2014'te dünyada en az 1 milyar doları olan insanların sayısı 155 kişi artarak ve 2 bin 325 oldu. Yani 2013 yılından bu yana yüzde 7'lik yükseliş yaşandı. ABD 571 ile en çok milyarderin adresi olmayı sürdürürken ikinci sırada milyarder sayısını 190'a çıkaran Çin var. Milyarderlerin en çok yaşadığı şehir sıralamasında New York 103 milyarderle zirvede yer alırken, İstanbul yedinci oldu. İstanbul'da yaşayan milyarder sayısı 35'e ulaşırken, bu sayıyla Dubai, Paris, Tokyo gibi şehirleri geçmeyi başardı. 


DÖRT GAYRİMENKUL 

Milyarderlerin ortalama dört gayrimenkulü bulunuyor. Her birinin ortalama değeri ise 23.5 milyon dolar. Milyarderlerin yüzde 35'inin kendi yardım vakfı ve derneği var. 30 milyarderden biri ya bir spor kulübü ya da yarış atı sahibi....