23 / 12 / 2024

Düzcede riskli binalar yeniden mi yapıldı

Düzcede riskli binalar yeniden mi yapıldı

Yıkılan yeniden ayakta 1999 depreminde binalarının yüzde 60'i kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken Düzce, yapılan teşviklerle ve değişen imar planları sayesinde yaralarını sardı.

Kentsel dönüşümle yenilenemeyen riskli binalar için çözümler! İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan tek tek sıraladı! 

Kentsel dönüşümde zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor ve imar durumu sebebiyle dönüşüm süreci çıkmaza girebiliyor. Peki riskli binaların dönüşümü için çözümler neler? İşte İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan'ın konu ile ilgili önerileri...

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Nimetullah Kaya: Depreme karşı en kesin çözüm nitelikli kentsel dönüşüm!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen, depremi hatırlatarak riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün önemine değindi.

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

'Süreci iyi yönetemedik' diyen Prof. Dr. Gürsel Öngören'den kentsel dönüşümde 90 gün şartı 1 yıla çıksın önerisi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli binaları 90 günde boşaltma zorunluluğunun kentsel dönüşümün önünü tıkadığını dile getirerek, sürenin en az 1 yıla çıkarılmasını önerdi.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

Riskli binalar acilen yenilenerek dönüştürülmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli binalar, kentsel dönüşüm ve beton kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yıkılmalı?

Kentsel dönüşüm kapsamında çürük binaların yıkımında yönetmeliklere uyulmaması birçok sorun yaratıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları kentsel dönüşüm kapsamında binaların nasıl yıkılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

KİPTAŞ İstanbul'da riskli binaları maliyetine yeniliyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ İstanbul genelinde ömrünü tamamlamış binaları yenilemek için seferberlik başlattı. Kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, binaların maliyetine yenilendiğini dile getirdi. 

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Düzcede riskli binalar yeniden mi yapıldı Haberi

Düzcede riskli binalar yeniden mi yapıldı

DEPREMİN değil çarpık ve bilinçsiz yapılaşmanın öldürdüğünü dile getiren Başkan Keleş, "insanlar, depremden önce birtakım tasarruf hesaplarıyla adeta kendilerine mezar hazırlamışlar. Artık yapılaşma şartları, çok daha güçlü. Kullanılan malzeme, daha iyi. Ancak her şekilde depreme hazır olmak lazım" dedi. 


'Depreme karşı yer tespiti' 

İMAR planlarından başlayarak yerleşim yerlerinin tespitinde, yapı denetiminde önemli değişiklikler yapıldığına işaret eden Vali Fidan, yeni bir yapı denetim sistemi getirildiğini, kamuda da önemli değişiklikler yaşandığını vurguladı. Fidan, "İlimizde depreme dayanıklı yer tespiti yapıldı. Kalıcı konutlar bölgesi, depreme dayanıklı yerleşim yeri olarak inşa edildi. Şu an 35- 40 bin vatandaşımız, orada barınıyor" diye konuştu. 


'DERSİMİZİ ALDIK' 

16 yıl önce, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle sarsılan, binalarının yüzde 60'ı kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken Düzce, yaralarını sardı. Düzce Valisi...