06 / 05 / 2024

Ecrimisil tutarının belirlenmesi

Ecrimisil tutarının belirlenmesi

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki işgalcilerden alınacak ecrimisik nasıl belirlenir? Ecrimisil ne zaman ödenir?

BES kısmi ödeme başvurusu nasıl yapılır? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES), biriken tutarın yarısını almaya imkan tanıyan kısmi ödeme uygulamasının başvuru şartları belli oldu. BES kısmi ödeme için nasıl başvurulur? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır? İşte bilinmesi gerekenler…   

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Faizsiz konutta dönüm noktası: Yastık altı birikimler de ülke ekonomisine kazandırılacak!

Tasarruf finansman sektöründeki sözleşme tavan tutarının değişmesi hem sektörü hem de konut ve araba alıcılarını olumlu etkileyecek. Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 25 TL oldu!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kasımda 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğunu açıkladı. 

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Erdoğan, kira fiyatları konusunda bir konut sahibine "Sende vicdan var mı?" diye sormuştu. Buna rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracılarına yedi kat zam dayattığı ortaya çıktı. Vatandaşlara "Kira tutarını 18 bin lira olarak belirlenmiştir” yazısı gönderildi.

Yatırım anahtarı CDS'ler varlık fiyatlarını nasıl etkiler?

Kredi risk primi (CDS), bir çeşit sigorta olarak görev yaparken, yatırımın riskini en aza düşürmek için ödenmesi gereken tutarın hesaplanmasında yardımcı oluyor.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

800 bin lira konut kredisinin ödeme planı neler? Toplam ödeme tutarı ne kadar?

Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar ödeme planını ve toplam ödeme tutarını merak ediyor. Peki, 800 bin lira konut kredisi alınca toplam ne kadar ödeme yapılıyor? Aylık ödeme tutarları neler? İşte detaylar...

Çiftçiler müjde ödemeler hesaplara yattı: Vergi kimlik numarasının son rakamı 1-3-4-5-6-7-8-9 hemen hesaplarınıza bakın!

Tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağı duyuruldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ödeme tutarının 1 milyar 557 milyon lira olduğunu söyledi.

Memura 2024 yılı için yüzde 45 zam! Son dakika: Hemen bu detaylara bakın! 

Memur ve memur emeklilerine ilişkin zam oranının belirlenmesi amacıyla bugün ikinci toplantı gerçekleştirildi. Hakem kurulunun konuya ilişkin kararının bu hafta açıklanması bekleniyor. Peki memura 2024 yılı için ne kadar zam uygulanabilir?

Araç sahipleri dikkat! Çok konuşulacak karar resmen açıklandı! Acilen göz atın!

Arka arkaya gelen akaryakıt zamlarının ardından resmen şoke olan araç sahiplerine kasko ödemeleri konusunda müjdeli haber Yapı Kredi’den geldi. Yapı Kredi, kasko sigortasında tutarın yüzde 10’u kadar Worldpuan hediye edeceğini açıkladı.

Açlık sınırı Mayıs ayında 10 bin 72 TL oldu! BİSAM tek tek açıkladı!

BİSAM, Mayıs 2023 dönemi için dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gerekli olan harcama tutarını ifade eden açlık sınırını 10 bin 72 TL, yoksulluk sınırını ise 34 bin 838 TL şeklinde hesapladı. 

Ecrimisil tutarının belirlenmesi Haberi

Ecrimisil tutarının belirlenmesi

Ecrimisil nasıl belirlenir?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınır. Satış işlemlerine başlanılmamış ve hak sahipliği tespiti yapılmamış 2/B alanlarının işgalcilerinden ecrimisil alınmıyor.


Bu noktada, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilere işgalci deniyor.


Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak karşımıza çıkıyor. Peki ecrimisil miktarı nasıl belirlenir?


Ecrimisilin belirlenmesi...

Ecrimisil tespit ve takdir edilirken, Hazine taşınmazının...