24 / 07 / 2024

el medine çarşısı

el medine çarşısı

Üç aydır şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep'te tarihi El Medine çarşısı, çıkan yangında harabeye döndü. Muhalifler orduyu suçladı...

Bakırköy Antikacılar Çarşısı Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bakırköy Antikacılar Çarşısı Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Veli Mamati, Bülent Başoğlu ve Yalçın Tunçel tarafından kuruldu.

Bingöl Kadın Emek Çarşısı açıldı!

Bingöl Belediyesince kadınların el emeklerini kazanca dönüştürmesi için yaptırılan ve içerisinde 18 işyeri yer alan Kadın Emek Çarşısı Bingöllü vatandaşların hizmetine açıldı.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda son durum!

Kahramanmaraş'ın el sanatları merkezi haline gelmesi beklenen tarihi Demirciler Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Batman Üniversitesi'ndeki Vadi Park Çarşısı Projesi tamamlandı!

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsündeki ‘Vadi Park çarşısı’ tamamlandı. Market, yemekhane, lokanta ve öğrencilerin rahatlıkla alış-veriş yapabileceği park çarşının açılmasıyla kampüs alanındaki yaklaşık 7 bin öğrenci rahat bir nefes alacak.

Fesih Bingöl'den Sanayi Çarşısı açıklaması!

Sanayi Çarşısı'nda 'planın içi boş' tartışmalarını değerlendiren Bingöl: "Konut, ticaret ve yeşil alanların planda gösterildiğini farz edelim. Mülk sahibi, Belediyeye "Benim yerim ticaret alanı, şunu vermediğiniz zaman kabul etmiyorum" diyebilir." dedi.

Volkan Doğan: Sanayi Çarşısı'ndaki dönüşüme karşı değiliz!

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Doğan, Sanayi Çarşısıyla ilgili dönüşüme karşı olmadıklarını belirterek, "Dönüşümün hakkaniyet çerçevesinde ve esnafımızın mağdur olmayacağı şekilde olmasından yanayız. Biz bu bölgede yaşanan belirsizliğe karşıyız" dedi.

Eskişehir Sanayi Çarşısı için sessiz mi kalınıyor?

Eskişehir'de bir aydan beri önemli bir konu tartışması var. Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışılıyor. Sanayi Çarşısının dönüşümü ile ilgili esas konuşması, görüş belirtmesi gerekenler sessiz kalıyor?

Eskişehir Sanayi Çarşısı'nın dönüşümü ertelendi!

Milli İrade Gazetesi'nin yazarlarından Bülent Özyazıcı bugükü yazısında Eskişehir Sanayi Çarşısı dönüşüm projesinin ertelenmesinden bahsetti. İşte Bülent Özyazıcı'nın o yazısı..

Eskişehir Sanayi Çarşısı kaldırılacak mı?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, EMKO'da esnafla buluştu. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı'nı kaldıracaklarını ifade etti. Toplantıya, Oto Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç da katıldı.

Kazım Kurt: Küçük Sanayi Çarşısı kaldırılacak!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı’nı kaldıracaklarını ve yılmayacaklarını söyledi.

Yenilenen Zafer Çarşısı faaliyete geçti!

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı yenileniyor!

TRABZON tarihî Kemeraltı Çarşısı, Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle yenileniyor. Ortahisar Belediye Meclisinde dün görüşülen proje, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Eskişehir Sanayi Çarşısı'ndaki dönüşümde son durum ne?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sanayi Çarşısı ile ilgili Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu tarafından net bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

el medine çarşısı Haberi

el medine çarşısı

Suriye ’de savaş nedeniyle yüzlerce yıllık tarihi eserlerin tahrip olması endişe yaratırken Halep kentinde cuma günü şiddetlenen çatışmalarda tarihi El Medine Çarşısı çıkan yangında büyük hasar gördü. UNESCO Dünya Mirası listesindeki Eski Kent’te bulunan 14. yüzyıldan kalma çarşı ve çevresinde muhaliflerin konuşlanması sonrası şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflere dayandırdığı haberlerde yangında Osmanlı döneminden kalma çarşıdaki 1000’e yakın dükkanın kül olduğunu duyurdu. Yangının ordunun havan topu saldırısı sonucu çıktığını savunan muhalifler de, bir süre öncesine kadar turistlerin akın ettiği, taş koridorları ve ahşap binalarıyla ünlü kapalı çarşıdaki dükkanların yandığını gösteren görüntüleri YouTube’da paylaştı. 


Tarihi hamam üs oldu 

Yönetime yakın bazı bloglarda ise, yangının yabancı İslamcı militanlar tarafından çıkartıldığı belirtildi. UNESCO Dünya Mirası Merkezi Başkanı Kişore Rao,...