02 / 05 / 2024

Elazığda inşaat sektörü

Elazığda inşaat sektörü

Elazığ Mimarlar Odası Başkanı Kazım Sanaç, Elazığ'da Mimarlık Fakültesi'nin açılmasıyla birlikte mimarlık mesleğinin geliştiğini belirterek. Elazığ halkının daha çok binaların görünümüne önem verdiğini söyledi.

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

2021 Mayıs için Almanya'da iflas eden şirketlerin sayısı açıklandı. Sene içerisinde inşaat sektöründe 180 başvurusu gerçekleşti. 

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

Türk inşaat sektörüne Çekya'da yatırım çağrısı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk inşaat sektörünün, Çekya'da önemli işler hayata geçirilebileceği belirtildi.

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.

Almanya'da inşaat sektöründe 10 ay boyunca normale dönüş beklenmiyor!

Alman şirketler, devam eden yeni tip koronavirüs  salgını nedeniyle yılın son çeyreğine kadar inşaat sektörünün faaliyetlerinde normale dönüş beklemiyor.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Almanya'da en çok iflas başvurusu inşaat sektöründe yaşandı!

Almanya'da 2020 Ekim ayında yapılan 170 iflas başvurusunun 134'ü inşaat sektöründen oldu. 

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

Elazığda inşaat sektörü Haberi

Elazığda inşaat sektörü

Elazığ Mimarlar Odası Başkanı Kazım Sanaç, "İnsanlar ev alırken binanın cephesiyle, girişiyle ve merpenleriyle ilgilenmiyor, sadece kendi evinin büyüklüğüne, manzarasına ve mutfağına bakıyor, oysaki bina bir bütündür. Bu bilinç henüz Elazığ insanında oluşmadı" dedi.


Sanaç, sorularımıza şu yanıtları verdi: 


Elazığ ile Türkiye arasında mimari açıdan ne gibi benzerlik ve farklılıklar var? 


Elazığ ile Türkiye arasında benzerlik çok fazla yok. Elazığ'da Mimarlık Fakültesi yeni açıldı. Dolayısıyla bir şehirde Mimarlık Fakültesi'nin ve mimarlık öğrencilerinin olması, öğrencilerin mezun olduktan sonra o şehirde öğrendiklerini pekiştirmeleri onları çok iyi bir şekilde geliştirir. Elazığ'da Mimarlık Fakültesi yeni açıldığı için bundan sonra Türkiye'nin mimarlık trendine yaklaşabiliriz. Şu an Türkiye'ye göre çok geride bir mimarlık çizgisine sahibiz. Bunun sebebi, insanların mimarlık hakkında çok fazla bilgi sahibi olmamaları ve mimarın ne...