02 / 05 / 2024

emlak sektörü değerlendirmesi

emlak sektörü değerlendirmesi

2013 yılının sonlarına doğru yaklaşırken, satış rekorları kıran 2012’yi geride bırakan emlak sektörü, 2013’de satış patlaması yaşadı. 2013’ün Kasım ayına geldiğimizde satış adedinin şimdiden 900 bin sınırına geldiğini görüyoruz...

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Emlak sektöründe kriz beklenenden erken geldi! İnşaatlar durma noktasında!

Emlak sektöründe KKTC’de fiyatlar ve satışlar düşüyor. İnşaatlar da durma noktasına geldi. İşte detaylar...

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

Emlak sektörü alarm veriyor: Konutta kriz derinleşiyor!

Konutta finansmana erişim zorluğu rakamlara yansıdı. Bankaların kredi musluklarını kısması ve yüksek kredi faizleri emlak sektöründe krize davetiye çıkarıyor. İnşaat sektörü temsilcileri, “Böyle sürerse pazar yüzde 30 daralır” değerlendirmesi yapıyor. İşte detaylar...

Metaverse üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri gelecekte emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektörünün önde gelen firmalarından PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz Metaverse'nin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendirdi.

Çin'de emlak sektörüne olan güven sorunu büyüyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde Çin'in emlak sektöründe yaşanan krizi kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in o yazısı...

Emlak sektörü 2022'de yükselişine devam edecek!

Pandemiye rağmen 2021'yi hareketli geçiren emlak sektörü 2022 senesinde de gözde sektör olmaya devam edecek. Yeni yılda çok sayıda konut projesinin raftan inmesi bekleniyor. 

Emlak sektörü 2022'de altın yılını yaşayacak!

Emlak analistleri yeni apartman arzının kiralardaki artışı durdurabileceğinin altını çiziyor ve 2022'nin emlak sektöründe altın yıl olacağını belirtiyor.

emlak sektörü değerlendirmesi Haberi

emlak sektörü değerlendirmesi

2013 yılının sonlarına doğru yaklaşırken, satış rekorları kıran 2012’yi geride bırakan emlak sektörü, 2013’de satış patlaması yaşadı. 2012 sonunda 701 bin adet konut satılırken, 2013’ün Kasım ayına geldiğimizde satış adedinin şimdiden 900 bin sınırına geldiğini görüyoruz. Sektör ise 2014’ten daha umutlu…


Emlak sektörünün 2013 yılında beklentilerin üzerinde bir grafik çizdiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, şunları söyledi: “Öncelikle yapı ruhsatlarındaki artış bu büyümenin habercisi oldu. Özellikle yılın ilk yarısında konut sektöründe yüzde 3,7’lik, konut dışı emlak sektöründe de yüzde 4,1’lik bir artış kaydedildi. Bu durum, yeni projelerin habercisi olduğunu gösterdi. Nitekim 2013’ün Eylül ayında 4, Ekim ayında ise 12 adet yeni konut projesi lansmana çıktı. Bu projelerde sadece konut sayısı 2 bin 900’ün üzerinde. Yıl sonuna geldiğimizde ortaya...