02 / 05 / 2024

emlak sektörü ipuçları

emlak sektörü ipuçları

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Memiş, bugünkü yazısında ev sahibi olmak isteyenlere ipuçları verdi. İşte o haber...

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Emlak sektöründe kriz beklenenden erken geldi! İnşaatlar durma noktasında!

Emlak sektöründe KKTC’de fiyatlar ve satışlar düşüyor. İnşaatlar da durma noktasına geldi. İşte detaylar...

Emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti!

Emlakçılar yetki belgesi zorunluluğu düzenlemesindem memnun oldukları belirtiyor. Yeni düzenleme ile emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti.

Çin'den emlak sektörüne 148 milyar dolarlık kurtarma paketi geliyor!

Pekin'in, şirketler borç yükü altında ezilirken ve nakit sıkışıklığı yaşanması sebebiyle inşaatlar durmuşken emlak sektörünü canlandırmak amacıyla 148 milyar dolarlık bir paket üzerinde çalışma sürdürdüğü belirtildi. İşte paketle ilgili tüm ayrıntılar...

Emlak sektörüne müsilaj etkisi!

1.5 senedir Kovid-19 krizi yetmiyormuşçasına şimdi de deniz salyası denilen müsilaj tehlikesi ortaya çıktı. Müsilaj yalnızca İstanbul sahillerini değil ve tüm Marmara kıyılarını, Ege ve Karadeniz sahillerini de etkisi altına aldı. Salya, emlak sektörünü de etkiledi...

Gazze'de emlak sektöründeki zarar 25 milyon dolara ulaştı!

Gazze'de yerle bir alan binalar emlak sektöründe de büyük zarara neden oldu. Gazze saldırılarında emlak sektöründe yaşanan zararın 25 milyon dolar olduğu bildirildi.

Koronavirüs Aydın'da emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını tüm sektörleri olumsuz etkilerken emlak sektörüne nasıl yansıdı? Barış Emlak sahibi Güler Kurudere Akbaş emlak sektörünün yaşayacağı sıkıntılar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu..

Zeynep Tandoğan: Emlak sektörü Türk yatırımcılar için yıldız olacak!

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, konut satışlarında yaşanan dikkat çekici artışın, emlak sektörünün yabancı ve Türk yatırımcılar için yeniden parlayan yıldız olacağını söyledi.

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

emlak sektörü ipuçları Haberi

emlak sektörü ipuçları

Ev sahibi olmayı düşünenlere müjde... 

Konut almayı 2017 yılına bırakanlar çok şanslı. 

Tasarruf amacıyla biriktirmiş oldukları altın ya da dövizler tarihi zirvelerini test ederken konut kredi maliyetlerinin düşük, ödeme vadedesinin uzatıldığı bir döneme girdik. 

Yani konut alan tüketici düşük oranla, uzun vade borçlanarak kendi evinin sahibi olabilecek. 

Sektörde yaşanan durgunluğun tüketiciye olumlu yansımaları olarak değerlendirebiliriz. 

Ancak metrekare fiyatları düşük mü ? 

O tartışılır ! 

Emlak Konut GYO'nun 1 Şubat itibarıyla başlatacağı kampanya kapsamında daire bedelinin yüzde 10'u peşin ödenecek. 

Yüzde 10 teslimde ara ödeme yapılacak. Kalan yüzde 80'lik bölüm için ise 9 bankadan kredi kullandırılacak. 

Kampanya 31 Mart'ta sona erecek. Kampanyaya aralarında Ziraat Bankası, İş Bankası, Akbank, Garanti, Halkbank, Vakıfbank, Albaraka, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım'ın da olduğu 9 banka katılıyor. 


Maliyet inşaatçıda 

Bankalarla yapılan anlaşma çerçevesinde faiz yükünü inşaatçılar...