29 / 05 / 2024

Emre Kartaloğlu vergi açıklaması

Emre Kartaloğlu vergi açıklaması

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Emre Kartaloğlu, 2020 yılı bütçe gerçekleşmeleriyle, 2021 hedeflerini DÜNYA’ya açıkladı. 

Konut satışları gerçek bedel üzerinden yapılsın! Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor?

Emlak alım-satımlarındaki tapu harcını az ödemek için sıkça uygulanan düşük bedelli işlemlerin vergi kaybına neden olduğunu söyleyen Altcoin Trader Kurucusu Emre Torlak, “Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor” diye sordu.

Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor!

Otomobil fiyatlarındaki yükseliş sürerken, Gazeteci Emre Özpeynirci, Çinli araçlara konulan engeller ve yüksek vergiler nedeniyle vatandaşın ucuz otomobile ulaşamadığını söyledi. Özpeynirci, “Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor" dedi.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

İstanbul depremi için alarm zilleri çalıyor: Rant beklentisi olmadan dönüşüm yapılmalı! 

TÜRMOB tarafından hazırlanan deprem raporuyla ilgili bilgi veren Emre Kartaloğlu, İstanbul için de alarm zillerinin çaldığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRMOB Başkanı asgari ücret zam tahmininde bulundu! Asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, yapılacak olan asgari ücret zammı hakkında değerlendirmeler yaptı. İşte haberin detayları...

Component Group Sağlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Component Group Sağlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Emre Eroğlu tarafından kuruldu.

Demiroğlu Grup Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demiroğlu Grup Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Demir tarafından kuruldu.

Nuhoğlu Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Nuhoğlu Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emre Nuhoğlu tarafından kuruldu.

Upcores Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Upcores Mühendislik Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emre Manavoğlu ve Mehmet Berk Karaçam ortaklığında kuruldu.

Kullanılmayan evden vergi alınması konut krizini nasıl etkiler? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme taşıdığı boş konutlardan ekstra vergi alınması önerisi sektörde tartışma konusu oldu. Peki boş konuttan vergi alınabilir mi? Boş evden vergi alınması konut krizini etkiler mi? Konutlarını dönemsel kullananlar mağduriyet yaşar mı? İşte ayrıntılar...

Tellioğlu Grup İnşaat Taahhüt Turizm Otomotiv Peyzaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tellioğlu Grup İnşaat Taahhüt Turizm Otomotiv Peyzaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 2 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Tellioğlu ve Mehmet Tellioğlu ortaklığında kuruldu.

Haziran Gayrimenkul Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Haziran Gayrimenkul Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de Emre Torbaoğlu ve Fatma Hediye Üstündağ ortaklığında kuruldu.

Globınwork Enerji Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Globınwork Enerji Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da Yunus Emre İncirlioğlu tarafından kuruldu.

Emre Kartaloğlu vergi açıklaması Haberi

Emre Kartaloğlu vergi açıklaması

Ekonomide yaşanan sıkıntılar ve Kovid-19 salgınının sebep olduğu tahribatla, işletmeler kadar kamu mali yapısında da sıkıntılı süreç yaşandığını dile getiren Kartaloğlu, geçen yıl 1 trilyon 38 milyar TL'lik gelire karşılık 1 trilyon 225 milyar TL'lik harcama yapıldığı ve 181 milyar TL'lik açık verildiğini belirtti. Dünya'da yer alan habbere göre; devletin sadece 2020'de 240 milyar TL borçlanmak zorunda kaldığını kaydeden Emre Kartaloğlu, “Dolayısıyla bir taraftan artan faiz yükü, diğer taraftan vadesi gelen borçların ödenme kaygısı ve artan kamu harcamaları, kamu gelirlerinde artış gereksinimini beraberinde getirmektedir” diye konuştu.

Bir vergide indirim birçok vergide artış

2021 yılı başından bu yana bir vergi türünde indirim, çok sayıda vergide ise artış yapıldığını söyleyen Kartaloğlu, kentsel dönüşüme yönelik taahhüt işlerinde KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini, Özel İletişim...