06 / 05 / 2024

emsal kira vergisi

emsal kira vergisi

Taşınmaz mal kiralamalarında elde edilen aylık gelirin düşük olması halinde ya da hiç kira bedeli olmaması halinde emsal kira bedeli uygulanıyor. Peki, kirada emsal bedel nedir? Nasıl hesaplanır?

Annemin evinde oturuyorum kira vergisi ödenir mi?

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için yıllık beyanname verilerek vergi ödeniyor. Peki, annemin evinde oturuyorum kira vergisi ödenir mi diyorsanız işte yanıtı...

Emsal kira vergisi 2015!

Kimi zaman özellikle akraba ilişkisi bulunan mesken ve işyeri kiralamalarında kira bedeli düşük olabiliyor; hiç olmayabiliyor. Bu durumda kira gelir vergisinde emsal uygulanıyor. Peki, emsal kira vergisi 2015 nedir?

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliri 9 bin 500 Türk Lirası'nın geçen vatandaşların beyanname vermeleri ve kira vergisi ödemesi gerekli. Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelirinde buna dikkat! 

Konut kira artış sınırlaması ve emsal kira bedeli konusu sık sık gündeme geliyor. Ekonomimcom köşe yazarı Bumin Doğrusöz, kira gelirinde ev sahiplerini ilgilendiren önnemli bir detay paylaştı. İşte ayrıntılar...

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Milyonlarca kişi ödüyor! İşte kira geliri vergisinde emsal bedel ayrıntısı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde emsal kira bedeli üzerinden beyanname verilmesini kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Emsal kira bedeli üzerinden beyan' başlıklı yazısı...

Evini ve iş yerini kiraya verenler dikkat! İşte kira gelir beyanıyla ilgili merak edilenler...

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde kira gelirinin beyanını kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Hayırlı damat olmaya emsal kira bedeli engeli' başlıklı yazısı...

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

emsal kira vergisi Haberi

emsal kira vergisi

Kirada emsal bedel nedir?

Taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Elde edilen aylık gelirin düşük olması halinde ya da hiç kira bedeli olmaması halinde emsal kira bedeli uygulanıyor.


Kiraya verilen mal ve hakların kira bedelleri emsal kira bedelinden düşük olamıyor. Bedelsiz olarak başkalarının intifaına bırakılan mal ve hakların emsal kira bedeli, bu mal ve hakların kirası sayılır.


Bina ve arazide emsal kira bedeli, yetkili özel mercilerce veya mahkemelerce takdir veya tespit edilmiş kirası, bu suretle takdir veya tespit edilmiş kira mevcut değilse Vergi Usul Kanununa göre belirlenen vergi değerinin %5'idir.


Diğer mal ve haklarda emsal kira bedeli, bu mal ve haklarının maliyet bedelinin, bu bedel bilinmiyorsa, Vergi usul Kanunun servetlerin değerlendirilmesi hakkındaki...