28 / 04 / 2024

eşler arası mal rejimi

eşler arası mal rejimi

Mal ortaklığını kabul etmiş olan eşlerden birinin iflâsına karar verildiği takdirde, ortaklık kendiliğinden mal ayrılığına dönüşür. Peki, mal rejiminde haciz nasıl gelir? İşte yanıtı..

Eşler arası mal rejimi!

Eşler arasında mal rejimi ile ilgili esaslar Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince, eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıldır. İşte eşler arası mal rejimi esasları...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Miras kalmış tapusu olanlar dikkat! Mal paylaşımında bölünme yöntemleri değişti...

Son dönemde tapu işlemleri ile ilgili yeni ve iyi bir karar alındığı duyuruldu. Buna göre, kardeşler arasında tapu devri işlemleri noter aracılığı ile yapılmıyor. Vatandaşların tapu işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için yeni düzenlemeye gidildi. İşte ayrıntıl

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Gençlere verilecek işsizlik maaşı: 18-26 yaş arasına 2.500 TL nakit desteği!

Millet İttifakı, gençlere devlet desteği kapsamında 18-26 yaş aralığındaki herkese aylık 2.500 TL ödeme yapılacağı sözü verdi. Seçim öncesi vaatler arasında yer alan bu müjde, gençler arasında sevinçle karşılandı.

Kardeşler arasında hisseli tapu devri nasıl yapılır? Kardeşe verilen tapu bozulur mu?

Tapu konusundaki bilgiler, tapu sahibi kişilerce önemsenmektedir. Özellikle hisseli tapular mevzu bahis olduğu zaman bu konuda eğer kişinin pek bir bilgisi yok ise hemen bilgi edinme eğilimi içine girilir. İşte bu konuda araştırılanlar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Mirasın kardeşlerden birisine devredilmesi için ne yapılır?

Miras paylaşımında kardeşler arasında sorun çıkabilmektedir. Peki bu durumda ne yapılabilir. Miras paylaşımı sorunu nasıl çözüme kavuşur? İşte detaylar!

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürmektedir?

Miras konusunda aydınlatılmasının istendiği bazı hususlar vardır. Bundan dolayı da mirasçılar pek çok soru yöneltmektedir. İşte o sorulardan bazıları!

Kardeşler arasında miras nasıl bölüşülür? Mal paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras konusunda pek çok kişinin kafasında sorular bulunmaktadır. Özellik mal paylaşımına dair sorular. İşte detaylar!

eşler arası mal rejimi Haberi

eşler arası mal rejimi

Mal rejiminde haciz nasıl gelir?

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler.


Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce veya sonra yapılabilir. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirler.


Eşlerden birinin istemi ile ve Cebrî icra hâlinde olağanüstü mal rejimi uygulamasına geçilebiliyor. 


Mal ortaklığını kabul etmiş olan eşlerden birinin iflâsına karar verildiği takdirde, ortaklık kendiliğinden mal ayrılığına dönüşür. Peki, mal rejiminde haciz nasıl gelir? 


Hacizde..

Mal ortaklığını kabul etmiş eşlerden birine karşı icra takibinde bulunan alacaklı, haczin uygulanmasında zarara uğrarsa, hâkimden mal ayrılığına karar verilmesini isteyebilir.


Alacaklının istemi her iki eşe yöneltilir. Yetkili mahkeme, borçlunun yerleşim yeri mahkemesidir.


Mal ayrılığı rejiminin mirasa etkisi!



Işıl Seren...