07 / 05 / 2024

eşler boşanırken mal paylaşımı

eşler boşanırken mal paylaşımı

Eşler arasındaki yasal mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bu rejimde ve diğer rejimlerde eşler boşanırken mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanma halinde mal rejimi...

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Gümüşe büyük talep! Gümüş yatırımcıları dikkat! Uzmanından 'kriz' uyarısı...

Modern elektrik sanayinin gelişmesi ve altın fiyatlarını yükselmesi ile gümüşe ilgi arttı. Gümüşte talep patlaması yaşanırken uzmanından 'kriz' uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracıların ev sahiplerine yeni oyunu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor ve gündemdeki yerini de koruyor. Buna göre, kira zammı meselesinde adeta köşe kapmaca yaşanırken bu sefer ev sahiplerinin değil kiracıların kira zammı ile ilgili yaptıkları gündem oldu.

Kuraklık endişeleri ve jeopolitik riskler emtia piyasasına darbe vurdu!

Geçen ay emtia piyasasında sert yükselişler yaşanırken, bakır yüzde 6,9, alüminyum yüzde 4,5, çinko yüzde 7,6, kurşun yüzde 0,6, pamuk yüzde 5,4, şeker yüzde 5, kakao yüzde 5,8, kahve yüzde 3,6 değer kazandı.

İstanbul'a yeni metro müjdesi! Söğütlüçeşme - Yenidoğan Metrosu geliyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Söğütlüçeşme-Yenidoğan Metrosu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Finans uzmanları uyardı: 10 ABD bankası daha iflas edebilir!

ABD’de 3 gün içerisinde iki bankaya kayyum atanması ile dünya borsalarında ciddi düşüşler yaşanırken uzmanlar domino etkisi ile en az 10 ABD bankasının daha iflas edebileceğini belirtti.

Asgari ücrete ara zam müjdesi! Rakamlar peş peşe hesaplandı! Çalışan, memur, emekli herkes baksın: Yeni zamlı maaşlar...

Asgari ücrete ara zam müjdesi! Rakamlar peş peşe hesaplandı! Çalışan, memur, emekli herkes baksın: Yeni zamlı maaşlar...

Bebek maması, atkı, bere, eldiven ne varsa satılacak! E-ticaret üzerinden deprem yardımlaşma seferberliği yapılıyor

Türkiye'yi yasa boğan ve tüm Türkiye'nin tek yürek olduğu depremden etkilenen vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette  Deprem Yardımlaşma Seferberliği başlatıldı.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

Benzin ve motorin fiyatlarında petrol depremi! Peş peşe açıklandı! Arabası olan hemen baksın! 

Ham petrol fiyatlarında artış yaşanırken; benzin ve motorine de peş peşe zam yapıldı. Benzin ve motorin fiyatlarında petrol depremi! Peş peşe açıklandı! Arabası olan hemen baksın! 

Bitcoin'de kasım ayından bu yana bir ilk! Boğa sezonu başladı mı?

Uzun bir süredir düşüşte olan kripto para piyasasında olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bitcoin'de kasım ayından bu yana bir ilk! yaşanırken, boğa sezonunun başlayabileceği yorumları yapılıyor. İşte güncel kripto par fiyatları…

Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 26 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Kömür ve demir cevheri fiyatlarında son zamanlarda düşüşler yaşanırken hurda fiyatlarına son zamanlarda zam geldi. Peki bugün hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 26 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.

Altın ve bitcoinin 10 yıl içinde ne kadar olacağı açıklandı! Herkes bu habere odaklandı

Altın fiyatlarında peş peşe düşüşler yaşanırken bugün dolar kurundaki artışların durması ile altın nefes aldı. Altın fiyatlarında yukarı yönlü bir hamle görülürken Bloomberg Intelligence altın ve bitcoinin 10 yıl içinde ne kadar olacağını açıkladı.

eşler boşanırken mal paylaşımı Haberi

eşler boşanırken mal paylaşımı

Eşler boşanırken mal paylaşımı nasıl olur?

Eşler arasındaki yasal mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Ancak, tarafların mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul etme hakları da bulunuyor. 


Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce veya sonra yapılabiliyor. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebiliyor, kaldırabiliyor veya değiştirebiliyor.


Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor.


Boşanma sonrasında paylaşım istemek her eşin hakkı oluyor. Yasa da iki halde Zina ve hayata kast nedeniyle boşanma halinde “hakim kusurlu eşin payını azaltabilir veya tamamen kaldırabilir “demektedir.Bu iki hal istisna olup; bunlar dışında kusurlu olsalar bile eşler pay talep edebiliyor.


Mal varlığının paylaşımında tarafların anlaşabiliyor olması yargılama sürecini kısaltıyor.


Edinilmiş mallar:

Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince...