23 / 07 / 2024

ev kira sözleşme feshi

ev kira sözleşme feshi

Ev ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira anlaşması için kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, ev kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Sözleşme fesih sürecinde tarafların hakları nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de sözleşmenin hazır olarak alınmaması. Kiracı ve ev sahipleri dikkat...

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahibi kiracı arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken kira sözleşmesinin doğru hazırlanması büüyk önem taşıyor. Peki kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Kira sözleşmesinde ev sahiplerine yeni tavsiye! Temerrüt halinde yasal faiz oranının yüzde 100 fazlası uygulansın

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan kira sözleşmelerinde, ev sahiplerinin ileride yaşanabilecek dava süreçlerini en az zararla atlatılabilmesi için bir tavsiye geldi. 

Ev sahipleri dikkat! İşte dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken Avukat Tarık Çakmak da dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususları paylaştı.

Ev sahiplerine sözleşme uyarısı: Bunları yazarsanız kirayı eksik alırsınız! 

Avukat Yankı Büyüksezer, ev sahiplerini uyardı ve kira sözleşmelerinde yazılmaması gerekenleri paylaştı. İşte o açıklama...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira sözleşmeleriyle ilgili yeni düzenleme, bayram sonrası meclisin gündeminde olacak. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Ev sahiplerine ve kiracılara flaş uyarı! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı haklarını merak ediyor. Peki kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Avukat Mehmet Fatih Özer, 4 maddede sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

ev kira sözleşme feshi Haberi

ev kira sözleşme feshi

Ev kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira anlaşması için kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi belli bir süre için yapılabileceği gibi, süresiz olarak da yapılabiliyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan kiracı ile mal sahibi, Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Sözleşmede kira bedeline, kiranın ödeneceği tarihe ve kira artış oranları gibi bilgilere yer veriliyor.


Peki, ev kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Sözleşme fesih sürecinde tarafların hakları nelerdir?


Kanunen; Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce...