06 / 05 / 2024

ev kiralama vergisi

ev kiralama vergisi

Evini kiraya veren mal sahiplerinin elde ettikleri gelir, gelir vergisine tabi tutuluyor. 25 Mart 2014 tarihine kadar mesken geliri elde edenlerin ev kira gelir vergisi beyannamesini vermeleri gerekiyor...

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! İşte 15 soruda kira geliri vergisi rehberi!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira gelirlerinin beyanı resmen başladı. İşte 15 soruda kira gelir vergisi rehberi...

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 

Son zamanlarda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, barınma sorununun sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Meclis'te boş ev vergisi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Kiralık ev ve tatil konaklamalarında devrim niteliğinde uygulama: Missafir.com!

Kısa dönem ev kiralama yönetim platformu olarak kurulan Missafir yerli girişim, ev sahiplerine teknolojik altyapılı uçtan uca gayrimenkul yönetimi desteği sunuyor.

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması kısa dönemli kiracı arayışını artırdı!

Kira artışına yüzde 25 zam sınırlamasının ardından, kısa dönemli ev kiralama pazarı büyümeye başladı. Ev sahipleri kontrat imzalarken kısa dönemli imzalıyor. İşte detaylar..

Kiracıların taşınmadan önce ev sahibine sorması gereken 10 çok önemli soru!    

Ev kiralama işlemine başlamadan önce hemen şimdi dikkatlice okuyun! Kira sözleşmesini imzalamadan önce, beklenmedik durumları önlemek için gayrimenkul sahibine bazı sorular yöneltmek gereklidir. İşte ev sahiplerine sorulması gereken 10 önemli soru...

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

ev kiralama vergisi Haberi

ev kiralama vergisi

Ev kira gelir vergisi beyannamesi!

Evini kiraya veren mal sahiplerinin elde ettikleri gelir, gelir vergisine tabi tutuluyor. Gelir vergisi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Bu istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler, vergi beyannamesi vererek ödeme yapıyor.


Ev kira vergisi beyannamesi, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden de verilebiliyor. İnternet üzerinden vergi beyanında bulunmak isteyen mükelleflerin önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine giriş yapmaları gerekiyor.


Mesken kiralamaları için istisna bedeli bu sene 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelden yüksek gelir elde edenlerin beyanname vermeleri şart.


Ev kira beyannamesinin en geç 25 Mart'a kadar verilmiş olması gerekiyor. Hala beyanname vermemiş olan mükellefler için 2 gün daha bulunuyor. 


Vergi ödemeleri ise 31 Mart'a kadar devam ediyor. İkinci taksitlerinin Temmuz ayında ödeneceği ev kira gelir vergisi için...