02 / 05 / 2024

ev müzeye dönüştü

ev müzeye dönüştü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan parkinson hastası kişi, topladığı ev eşyaları ve aletlerle evinin bir odasını adeta müzeye çevirdi.

Tuzla'da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'da 10 senede 25 bin bağımsız bölümün dönüştüğünü söyledi. 

60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi!

İlçede hayata geçireceği projelerini tek tek açıklayan Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Esenler Belediye Başkan adayı Mehmet Tevfik Göksu, 60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi verdi. 

Bakan Özhaseki: Bugüne kadar 2 milyon 250 bin konut dönüştü, 425 bin civarında konutun dönüşümü sürüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem hazırlığında kentsel dönüşümün önemini işaret ederek, bugüne kadar 2 milyon 250 bin konutun dönüştüğünü dile getirdi. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...

'Türkiyem için üzgünüm' diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan: 'Ülkenin tümü dar gelirliye dönüştü'

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Türkiyem için üzgünüm' diyerek, ülkenin tümünün dar gelirliye dönüştüğünü söyledi. İşte Ahmet Ercan'ın o paylaşımı...

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

Ev kiralamak çileye dönüştü! 

Son dönemlerde konut sıkıntısı hemen hemen her ülkenin ortak sorunu haline geldi. Konut sorunu yaşayan Almanya’da da ev kiralamak büyük çileye dönüştü. 

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Evini dönüştürene çifte destek müjdesi geldi! Hem kira ve faiz desteği verilecek!

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan düzenlemeyle evini dönüştürene hem kira hem de faiz desteği verilecek. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenleme...

Konut fiyatlarındaki artış tiny houseları yatırım aracına dönüştürdü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve git gide artan konut fiyatları, imarlı arazi gerektirmeyen tiny houseları adeta bir yatırım aracına dönüştürdü.

ev müzeye dönüştü Haberi

ev müzeye dönüştü

Muğla Köyceğiz Belediyesinden emekli olduktan sonra parkinson hastalığına yakalanan 62 yaşındaki 4 çocuk babası Mevlüt Kaya, eski eşyalardan koleksiyon oluşturdu.


Kaya'nın evinin bir odasında topladığı koleksiyonunda, bazıları 100 yıllık yayık, buğday ölçeği, radyo, pikap, fotoğraf makinesi ve tüfek gibi eşyalar bulunuyor.


Mevlüt Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığa yakalandıktan sonra topladığı eşyalarla kendisini meşgul ettiğini anlattı.


Hobisinin olumlu etkileri sayesinde hastalığında da ilerleme olmadığını vurgulayan Kaya, koleksiyonundaki bazı eşyaların tamiratını da kendisinin yaptığını ifade etti.


Mevlüt Kaya, hastalığına rağmen hayata küsmediğini ve hacca giderek kutsal toprakları görmek için gün saydığını dile getirdi.


Eşi Nurten Kaya ise eşine her zaman destek verdiğini, koleksiyonculuğun eşinin üzerinde olumlu etkileri olduğunu, bir yere gittiği zaman eşyaların bulunduğu odasını özlediğini anlatarak, "Doktorumuz da hastalığının ilerlememesi için bunlarla uğraşmasının faydalı...