30 / 04 / 2024

Eve icra geldiğinde ne alır

Eve icra geldiğinde ne alır

Bir kişinin borcu olduğu halde ödememesi durumunda alacaklı borçlu için İcra memurluğuna gidip icra takibi başlamasını isteyebiliyor.Peki,eve icra gelebilir mi?Eve gelen icrada neler alınır?

Eve icra geldiğinde ne alır?

İcra memurluğuna icra takibi için başvuru yapan alacaklı eve haciz işlemini gerçekleştirebiliyor.Peki eve icra geldiğinde ne alır?Haciz edilemeyecek eşyalar nelerdir?İşte eve icra gelmesi..

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son dönemlerde gündemden düşmeyen yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili olarak bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Tunç bunun uzatılıp uzatılmayacağının o gün belirleneceğini belirterek, "O günkü şartlar geldiğinde Meclisimizin vereceği karardır" diye konuştu

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış olacak! 

Kış ayları geldiğinde en çok cep yakan ve yüksek gelen faturalar arasında yer alan doğalgaz faturaları her vatandaşın dikkatli takip ettiği ödemeler arasında yer alıyor. Doğalgaz faturalarının 150 TL birden artacağı duyuruldu. Bu miktar faturalara ne zaman yansıyacak?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Tahliye taahhüdü nasıl yapılmalı? Aman bunlara dikkat! 

Uzun dava süreçleri sebebiyle konut sahipleri artık tahliye taahhüdü almadan evini kiraya vermiyor. Kiralama aşamasında bunu kabul eden kimi kiracılar ise tahliye zamanı geldiğinde ‘İmza benim değil’ diyerek itiraz ediyor. İşte ayrıntılar...

Emeklilere ek gelir sağlayacak çifte maaş sigortası yolda! Bütün emekliler hemen yeni sisteme göz atsın!

Emeklilere müjde geldi. Çalışan emeklilik yaşı geldiğinde hem SGK'dan emekli olacak hem de 60 yaşında Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi çerçevesinde ikinci emekli aylığına kavuşacak.

Benzin, peynir, süt ve yağdan sonra ona da zam geldi.. Eve geldiğinde fazla para ödeyeceksiniz

Türkiye'de başta benzin olmak üzere süt ve yağ gibi temel gıda ürünlerine zam geldi. Ancak zam gelen çok önemli bir ürkün daha var. Eve geldiğinde şaşırmamanız için bakmanız gerekiyor.

Google'a beklenen özellik geliyor! Milyarlarca Android cihaz kullanacak

Tile ve Apple gibi, Google da artık eksik gadget'larınızı bulmak için diğer kişilerin sahip olduğu cihazlara güvenecek. Ancak şirket, gizliliğin önceliklerinin başında geldiğinde ısrar ediyor.

Linens'ten dekorasyon, mutfak ve banyo ürünlerine yüzde 30 bahar indirimi! İşte Linens güncel fiyat listesi

Bahar geldiğinde ev dekorasyonunu yenilemek isteyenler için harika bir fırsat doğdu! Linens, dekorasyon, mutfak ve banyo ürünlerinde %30 indirim kampanyası başlattı. Bu fırsatı kaçırmayın ve evinizi güzelleştirmek için gerekenleri uygun fiyata edinin. İşte detaylar ve fiyat listesi...

Doğal gaz faturalarında inanılmaz kampanya! Yüzde 20 destek sağlanacak! Faturalarda 300 TL iade yapılacak!

Nisan ayı geldiğinde, doğalgaz faturalarında indirim fırsatları sizleri bekliyor olacak. Kampanyalar aracılığıyla yapılan bu indirimlerden biri, ilk doğalgaz faturanızda yüzde 20'ye kadar indirim sağlama imkanı sunuyor. Ayrıntılar ise şöyle...

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayı müjdesi geldi! Aile Bakanlığı'ndan flaş adım... Her eve ödeyecekler! Aman unutmayın!

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayı müjdesi geldi! Aile Bakanlığı'ndan flaş adım... Her eve ödeyecekler! Sakın kaçırmayın! Paralar hesaplara tek tek hesaplara yatırılıyor, aman unutmayın...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın

9 Şubat Perşembe dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar doların ne kadar olacağının araştırıyor. Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın!

Ay sonu fatura krizine son! Yöntem aslında çok basitmiş! Duyunca inanamayacaksınız!

Faturalar ay sonu geldiğinde bir bir gelmeye başlar. Faturaları basit yöntemler ile yarıya düşürmek mümkündür. İşte Elektrik faturasını düşürebilmek için uygulanacak pratik taktikler!

Doların 26 gün içinde ne kadar olacağı resmen açıklandı! Net rakam geldi! Doları olanlar derin nefes aldı! Hemen bakın!

Dolar/TL kuru son durum küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Doların yönünün nasıl olacağı araştırılırken, 26 gün içinde doların ne kadar olacağı resmen açıklandı. Net rakam geldi! Doları olanlar derin nefes aldı! Hemen bakın!

Eve icra geldiğinde ne alır Haberi

Eve icra geldiğinde ne alır

Eve gelen icrada neler alınır?

İcra Müdürlüğüne giden alacaklı kişi borcunun tahsil işlemi için icra takibi talebinde bulunabiliyor.İcra talebinin ardından borçluya bir tebligat gönderiliyor ve borçlunun gönderilen tebligatı dikkate almaması durumunda icra memuru eve gidebiliyor.


Gönderilen tebligatta borçlunun ödeme emrinin almasından sonra belirtilen süre içinde belirtilen kuruma ödeme yapılması gerektiği,tebligata itiraz edebildiği belirtiliyor.


Borçlunun gönderilen tebligata uyması gerekiyor.Tebligata uyulmaması durumunda haciz işlemi kesinleşiyor ve alacaklı taşınmaz malların haczini isteyebiliyor.


İcra memuru haciz işlemini kendi gerçekleştirebileceği gibi yardımcı veya katiplerinden birine de yaptırabiliyor.Haciz yapılacak kişinin evde bulunmazsa gıyabında yapılıyor.


Eve gelen icrada neler alınır sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz:Borçlunun ve evde birlikte yaşadığı diğer kişilerin yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli olan eşyaların haczi yapılamıyor. Bu nedenle borçlu ve aile bireyleri için gerekli olan eşyaların lüzumlu olup...