18 / 07 / 2024

faiz düşürme

faiz düşürme

Kredi faizlerinin düşmeye başlaması, konut kredilerini de etkiledi. Örneğin; 200 bin TL'lik bir konutu olan biri yüzde 0.99 faizle 100 bin TL kredi çekebiliyor...

Ünlü ekonomist krediyle ev almak isteyenleri uyardı: Aylık taksitleri ödeyemeyecekseniz bankaları konut sahibi yapmayın!

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz bugünkü yazısında ev ve araba kredilerini kaleme aldı. Ev, araba kredisinde faiz düşüşüne umut bağlanmalı mı? İşte Şeref Oğuz'un o yazısı...

Citroen açıkladı! Citroen'den mayıs ayına özel 0 faizli araç kampanyası...

Mayıs ayının gelmesi ile birlikte otomobil markaları arasında da rekabet hızlandı. Buna göre, Toyota'nın dün açıklanan fiyat indirimi ve faiz düşürme kampanyasından sonra Citroen mayıs ayı kampanyasını duyurdu. 

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

ABD'de mortgage başvuruları düşüşünü devam ettirdi...

Amerika'da 24 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste dördüncü haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz düşüşünü sürdürdüğü kaydedildi. İşte haberin ayrtıntıları...

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

Tarım Kredi Marketlerde 50'ye varan indirim kampanyası başlıyor! Ayçiçeği yağı, çay, sabun, deterjan, kağıt peçete...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zincir marketleri kapsayan indirim çağrısından sonra Tarım Kredi Kooperatif Marketler de gıdadan temizlik malzemelerine kadar çok sayıda üründe fiyatları düşürme kararı aldı.

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

Ziraat Bankası, Vakıfbank, ING Bank, Akbank ve QNB Finansbank... Bankalardan bomba gelişme. Hücum edeceğiz

Bankalar katından çok önemli bir haber geldi. Bankalar, bayram öncesinde faizleri düşürme kararı aldı. Paraya ihtiyacı olan vatandaşların bankalara hücum edeceği ifade edildi.

Mehmet Şimşek sonrası beklentiler değişti! İslam Memiş'ten bomba tahmin

Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek ile beraber faiz, döviz kurları, enflasyon, KKM gibi konularda nasıl adımlar atılacağı ve piyasaların gelecekteki olası seyri merak edilmekte. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, akıllardaki tüm sorulara ilişkin detaylı yorumlarını açıkladı.

Avrupa ve ABD’de işten çıkarmalar dalga dalga büyüyor!

Avrupa'da, son 30 yılın en yüksek enflasyon ve faiz dönemi yaşanırken pek çok şirket çalışan sayısında azalmaya gittiğini ya da yeni alımlara ara verdiğini duyurmaya başladı.

Ekonomi dehası Selçuk Geçer elinde 1 doları bile olanı uyardı! Tarih verdi.. rekor üstüne rekor kırılacak

Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararı sonrası dolar, 19 TL sınırını geçti. Yatırımcıların dolar üzerinde ne yapmaları gerektiği ise ekonomistlerin yönlendirmeleriyle şekilleniyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'de dolarda yaşanan son gelişmeleri vatandaşı uyararak yaptı.

faiz düşürme Haberi

faiz düşürme
İhtiyaç ve otomobil kredileri masraflarıyla birlikte yüzde 1.40 seviyesindeyken, konut kredi faizleri aylık yüzde 1'lerin altına düştü.  Konut kredisinin bir kısmını ödeyenler, ipotekli bireysel finansmanı ( ipotekli ihtiyaç kredisi) devreye almalılar. Bu sayede faiz oranları hem düşüyor, hemde vade uzuyor.  Mesela 200 bin TL'lik konutu olan birisi, 100 bin TL'lik krediyi düşük faiz ve daha uzun vadeyle kullanabiliyor. İpotek teminatlı kredide, müşteri tarafından teminat olarak sunulan konuta ipotek koyuluyor.  Bu kredi türünde faiz oranı da düşük oluyor. Örneğin ; 50 bin TL'Lik, 60 ay vadeli bir kredide 8 bin TL'ye varan faiz kazancı...